Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Grub2 ISOboot Mageia  (Přečteno 899 krát)

aloisam

• Host
Grub2 ISOboot Mageia
« kdy: 15 Prosince 2012, 11:16:47 »
ahoj

podle upraveného návodu, jsem si přidal do grub.cfg novou položku úpravou /etc/grub.d/40_custom, vypadá to takto:

Kód: [Vybrat]
menuentry "LiveCD" {
    set root=(hd0,1)
    loopback loop /iso/test.iso
    linux (loop)/casper/vmlinuz boot=casper iso-scan/filename=/iso/test.iso noprompt noeject
    initrd (loop)/casper/initrd.lz
}

na všechny *buntu, minty, bodhi, zkrátka odvozeniny ubuntu, to funguje spolehlivě, stačí jejich iso přejmenovat na test.iso a nakopírovat do /iso. (mám pocit že u bodhi, nebo u něčeho jinýho, je třeba změnit initrd.lz na initrd.gz...)

chtěl jsem takto vyzkoušet mageiu, ale letmý pohled do jejího isa ukázal, že jí úplně chybí složka casper. Zkoušel jsem teda střílet od boku, a přepsal jsem tu položku v grubu tak, aby cesta k vmlinuz a initrd ukazovala správně. Skončilo to neúspěchem, což jsem celkemm očekával...

"gůglení" nic nepřineslo, snad jen významnou míru nejistoty, zda vůbec lze takhle iso mageiy nabootovat...

proto bych se chtěl zeptat, jestli se už někdo o tohle pokoušel, popřípadě zda ví jak na to...

díky

Rover623

Re:Grub2 ISOboot Mageia
« Odpověď #1 kdy: 15 Prosince 2012, 13:56:38 »
Je to sice napřesdržku, ale musíš to ISO nechat přechroupat skriptem mandriva-seed.sh, pak se z toho stane bootovatelné ISO tímto způsobem

aloisam

• Host
Re:Grub2 ISOboot Mageia
« Odpověď #2 kdy: 15 Prosince 2012, 19:16:17 »
tomu moc nerozumím. Podle toho co jsem našel,je mandriva-seed něco jako usb creator, nevím jak bych tím měl nechat přechroupat iso.

http://linux4us.org/mdv_seed.php

pokud je to myšleno tak, že si to iso pomocí toho nechám hodit někam na disk, tak to asi ne-e. Nemám ho rozdělenej a házet to jen tak na /dev/sda, to nevím, to zas takovej střelec nejsem. :)

ještě to zkusím zprasit podle návodu co jsem našel pro fedoru...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.