Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Padá display manager  (Přečteno 1148 krát)

mikicz

• Návštěvník
Padá display manager
« kdy: 29 Prosince 2012, 20:00:32 »
Ahoj,

narazil jsem na problém s instalací Ubuntu na svůj nový počítač. Neustále mi padá display manager (jak gdm i lightdm, zkoušel jsem oba dva) (například při spuštění aplikací z nabídky nebo při přesouvání oken.

Počítač:
Rozhraní: GNOME Shell
Procesor: i5-3330 čtyřjádro
Paměť: 2x 4GB Kingston
Grafika: GIGABYTE GT640, defaultní ovladače.

Nevíte co s tím? Zkoušel jsem kompletní reinstall, všechno updatovaný. Na problém jsem narazil při instalování originálních ovladačů ke grafické kartě, to se mi uplně podělalo rozlišení a ještě k tomu se nevyužívala celá obrazovka, ale tím to podle mě nebude.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re:Padá display manager
« Odpověď #1 kdy: 30 Prosince 2012, 18:53:45 »
Zkus jinou verzi ovladače od Nvidie.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #2 kdy: 30 Prosince 2012, 19:13:15 »
To spadne úplně celý xserver? Nepoužíváš prelink?
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

mikicz

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 30 Prosince 2012, 22:59:07 »
Rovano: V tom jsem právě nepochodil. Zkoušel jsem to přes Zdroje Software --> Ovladače, ty z nvidia-current, ale když jsem je nainstaloval, tak mě nešel vůbec GNOME Shell a hodilo mě to do GNOME Panel ještě k tomu s hrozným rozlišením a nepoužitou celou obrazovkou. Tak jsem šel do nastavení toho driveru, tam mě to řekl, že nemám nastevený X server. Přepnul jsem do jiného vlákna (Ctrl+Alt+F5 nebo jak se to dělá), tam jsem vypnul lightdm a gdm a spustil jsem jako root to nvidia-xconfig nebo nějak tak. To mě řeklo, že to proběhlo v pohodě, ale nic to nezměnilo.

Sabraq: Spadne to tak, že zčerní obrazovka, je tam jenom pár řádků o spuštění service a pak se zapne přihlašovací obrazovka. Nevím co je prelink, takže předpokládám, že asi ne, pokud to není defautně.

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #4 kdy: 01 Ledna 2013, 00:43:23 »
Hm, pravděpodobně máš ještě integrovanou grafiku v procesoru, takže nemůžeš použít klasickou instalaci ovladače nvidia, ale bumblebee, který "nějak" přepíná mezi grafikami. Jestli je to už ve 12.10 nějak ošetřeno po instalaci, to by musel přijít s troškou do mlýna někdo jiný, ale dle tvých problémů to vypadá, že ne.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.