Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VirtualBox - Bezešvý mód + Dva monitory  (Přečteno 2448 krát)

Myrmica

• Závislák
    • MYRMICA
VirtualBox - Bezešvý mód + Dva monitory
« kdy: 15 Února 2013, 13:03:06 »
Tak VirtualBox mi běží bez vážnějších problémů, jen jsem se chtěl zákazníkovi s tím jak jeho Windows aplikace běží v Ubuntu  :), tak jsem pro to chtěl použít Bezešvý mód. Jenže používám dva monitory. Viz obrázek níže. Jenže pokud zapnu Bezešvý mód (Host-L), všechny zobrazená okna se přesunou na menší (primární) display a z něho ty aplikace nejdou přesunout na větší displej. Pokud se vrátím do normálního módu (Zase Host-L), tak se VirtualBox zobrazí na svém původním místě.
Máte s tím někdo zkušenost a víte jak z toho?
(Na tom malém monitoru to sice běží, ale spíše než pochlubením to zavání ostudou  :))

[příloha smazaná administrátorem]
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re:VirtualBox - Bezešvý mód + Dva monitory
« Odpověď #1 kdy: 15 Února 2013, 13:12:43 »
Mám za to že se vždy přesunou na primární display, protože ten zkrátka vždy existuje.

Zkus v ovladači naklikat že chceš mít jako primární display ten větší. Bude třeba restartovat Xka.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 15 Února 2013, 13:18:58 »
Citace
Monitor count

With this setting VirtualBox can provide more than one virtual monitor to a virtual machine. If a guest operating system (such as Windows) supports multiple attached monitors, VirtualBox can pretend that multiple virtual monitors are present.[14] Up to 8 such virtual monitors are supported.

The output of the multiple monitors will be displayed on the host in multiple VM windows which are running side by side.

However, in full screen and seamless mode, they will use the available physical monitors attached to the host. As a result, for full screen and seamless modes to work with multiple monitors, you will need at least as many physical monitors as you have virtual monitors configured, or VirtualBox will report an error. You can configure the relationship between guest and host monitors using the view menu by pressing Host key + Home when you are in full screen or seamless mode.
Citace
If you want your VM to have multiple monitors then configure more than one monitor in Settings|Display|Monitor Count. This feature is available regardless of how many physical monitors you have. Of course if you wish you can drag one of these virtual displays onto your second monitor.
Citace
While in fullscreen mode, press HostKey + Home to bring up the hidden menu. Select View -> "Virtual Screen 1" -> "Use Host Screen 2"
« Poslední změna: 15 Února 2013, 13:53:32 od Dano V »
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

Myrmica

• Závislák
    • MYRMICA
« Odpověď #3 kdy: 15 Února 2013, 15:24:28 »
Takž řešení jsem použil šalamounské. Protože neumím naklikat v ovladači, který displej bude primární, zkusil jsem druhé řešení. To funguje, ale jen částečně :(. Na primárním menším monitoru zobrazení OK, při přepnutí na velký monitor se mi bezešvý mód nacpal do spodní oblasti monitoru. (Jakoby nad ním byla obrazovka překryta plochou menšího monitoru.)
Takže jsem zakázal zobrazování na menším monitoru a používám jenom jeden monitor. Najednou to funguje.
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.