Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak obnovit ikonu Update Manager [vyřešeno]  (Přečteno 1345 krát)

RNA

• Stálý člen
  • **
Jak obnovit ikonu Update Manager [vyřešeno]
« kdy: 13 Února 2013, 12:20:46 »
Dobrý den,
Dotaz se týká Xubuntu.
Uživatelka si omylem přepsala nejaké soubory ve svém home, takže se to celé nějak poondilo (kurzor místo šipky křížek, některé programy nešly spustit, atp. ). Vytvořil jsem nového uživatele pod jiným jménem a postupně doupravil, aby to vypadalo stejně jako před tím, jenom je neviditelně přihlášená pod jiným jménem. (automatické přihlášení po spuštění)
Avšak od té doby v panelu zmizel správce aktualizací a nikde nemůžu najít jak ho přičarovat zpátky. Aktualizace tedy provádím tak, že občas zavolám uživatelce, ať nevypíná počítač a přes SSH udělám apt-get update a upgrade. Před tím uživatelka zručně upgradovala sama (teta, bude jí 80).
Vygůglil jsem tohle: apt-get install xfce4-smartpm-plugin , ale řve to na mě, ža takový plugin neexistuje.
Co s tím?
« Poslední změna: 14 Února 2013, 13:16:28 od RNA »

aloisam

• Host
Re:Jak obnovit ikonu Update Manager
« Odpověď #1 kdy: 13 Února 2013, 13:07:06 »
ahoj, jestli myslíš, že je problém v tom, že ten update manager úplně chybí, tak zkus přeinstalovat xubuntu-desktop (jestli tam něco takého je:) počítám že na nějakej ten xubuntu update manager by měl mít závislost..

pokud jde jen o to, že se nezobrazuje v panelu, tak to nemám šajn, dconf editor s xfce asi nespolupracuje co? :)

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 13 Února 2013, 20:21:50 »
update manager si muze spustit z menu.
@aloisam: xfce ma xfce4-settings-editor
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

aloisam

• Host
« Odpověď #3 kdy: 13 Února 2013, 21:12:11 »
jj tu blbost o dconfu jsem neměl psát, mně je jasný, že v xfce bude jiný editor..

ale z toho příspěvku RNA, mně není úplně jasný, kde je problém. Pokoušel se něco instalovat, tak mně napadlo, že update manager úplně chybí, pokud ne, tak zobrazení v panelu se bude řešit asi v nastaveních no..

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 14 Února 2013, 00:48:11 »
Nebude jen ten update-manager vypnutý, překontroluj aplikace co se spouští na pozadí při startu systému

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 14 Února 2013, 12:44:10 »
Aha, pozor změna, není to update-manager, ale update notifier. A podle nastavní se má spouštět pro startu XFCE. Avšak nespouští.

....

Oprava. Spuští, ale nikde se neobjeví (teda v ps ax | grep update jo.)
« Poslední změna: 14 Února 2013, 12:45:57 od RNA »

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 14 Února 2013, 12:49:31 »
http://forum.xfce.org/viewtopic.php?id=7094
 mohlo by pomôcť?
edit:Len mi nejde do hlavy prečo false nie true
Možno som to zle pochopil  :(
« Poslední změna: 14 Února 2013, 12:58:23 od Dano V »
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

RNA

• Stálý člen
  • **
Re:Jak obnovit ikonu Update Manager [vyřešeno]
« Odpověď #7 kdy: 14 Února 2013, 13:18:18 »
Tak hotovo, chybička byla v tom, že jsem sice vyrobil novou uživatelku, ale v souboru /etc/group jsem všude nechal to staré jméno, byla tam asi 5 krát.
Díky všem za snahu.

P.S. teď mě tak napadlo, když to po sobě čtu, že se všude v manuálech používá slovo uživatel, neměl by se používat v 50% výraz „uživatelka“ ?  Jinak by nám to protagonisté genderové korektnosti mohli omazat o hubu jako projev sexismu.
« Poslední změna: 14 Února 2013, 13:26:24 od RNA »

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 14 Února 2013, 22:24:39 »
P.S. teď mě tak napadlo, když to po sobě čtu, že se všude v manuálech používá slovo uživatel, neměl by se používat v 50% výraz „uživatelka“ ?  Jinak by nám to protagonisté genderové korektnosti mohli omazat o hubu jako projev sexismu.

Pokut nekdo tak moc prahne po genderove vyvazenosti, nikdo mu nebrani udelat si vlastni dokumentaci kompletne genderove vyvazenou ;)
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Myrmica

• Závislák
    • MYRMICA
« Odpověď #9 kdy: 14 Února 2013, 23:47:23 »
No já si myslím že slovo uživatel se v případě manuálu dá považovat za terminus technikus a prostě je rodu mužského. Přijde mi to, jako uvažovat nad tím, že myš u pc je ta a ne ten myšák, v tomto smyslu se dá také uvažovat o pojmu myš jako terminus technikus.
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.