Dobré ráno. Hledám někoho, kdo mi dokáže pomoct. Ve svých 37 letech jsem se rozhodl vyměnit Win za Linux a zo všetkých možných distribucí ma zaujalo Ubuntu. Naštudoval jsem co se dalo, nainstaloval, poodstraňoval drobné problémy a v podstate mi všetko funguje jak má. Až na dve veci - databáze vyrobená v Acces ( ale to už vím, že ji buď použiju jenom jako zdroj dat a nebo úplne předělám) a lokální web server.
Jako linuxová lama jsem se hned vzdal myšlenky rozchodit apache + mysql + php, zvolil jsem řešení XAMPP, resp. LAMPP. Prošel jsem fóra, naistaloval, v pohode běží. Někdy.
Dokáže mi někdo poradit, proč mi z času na čas vypisuje hlášku, že už beží jiný web server?
Dokáže mi někdo poradit, kam si proboha LAMPP ukladá vytvořenou databázi a kam si ukládá uživatelské stránky?
A dokáže mi někdo poradit, ako nastaviť uživatelské práva tak, aby bylo možné vyrobit novou dtb, případne do ní naimportovat data?
Zatím jsem používal EasyPHP pod win, vše bez problému fungovalo.
Dík za pomoc a promiňte mi čechoslovenčinu, jsem puvodne Čech ale už dlouho žiju na Slovensku.