Podle pokynů, uvedených v Readme k driveru sk98lin je uvedeno, že pro jeho instalaci je zapotřebí dát kernel source a kernel verzi do souladu. Ve snaze tomuto požadavku vyhovět, jsem pomocí Synapticu nainstaloval do /usr/source/linux potřebnou verzi jádra a odinstaloval, která zde byla.Restartoval jsem, avšak systém již nenaběhl, asi proto,že jsem zapomněl upravit grub. Při následující přeinstalaci v průběhu kopírování souborů z liveCD se v uvedených podrobnostech objevilo: I/0 error, dev fd0 sector 0. Buffer I/0 error on device fd0, logical block 0. To se objevuje i při stahování suborů a u 4. ze 7 bylo v podrobnostech napsáno: Něco hodně oškliváho se stalo žádná adresa není asociována s hostname. Při stahování 43 ze 117 se poces zastavil, Po přeskočení následoval rychlý průběh instalace do výzvy k restartu. Výsledkem je, že se vůbec neprojevuje připojení k internetu, přestože ikona na liště ukazuje připojení (stejně jako informace po ifconfig eth0). Není možné nic nového nainstalovat, ani update nainstalovaného. Samozřejmě nefuhguje internet, Je k tomu nějaké řešení, nebo mně nezbývá než zformátovat HDD pomocí Win a začít znovu. Formátování při přeinstalaci se jeví jako neúčinné. Patrně tato problematika, pokud se jí bude někdo zabývat, bude asi převedena jinam. Je snad k tomu jiné řešení?
Ještě k původní problematice- doporučovaný příkaz !/bin/bash nebyl mému PC znám.