Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: pc se při startu zasekne  (Přečteno 1216 krát)

teodorpistek

• Návštěvník
pc se při startu zasekne
« kdy: 07 Dubna 2013, 13:56:59 »
Ahoj,

mám takový problém na domácím stolním pc. Při startu pc se zasekne na obrazovce viz foto a nejde dále pokračovat. Stisk šipek entru ani "e" nic nedělá. Už se mě to stalo podruhé. Poprvé jsem přeinstaloval OS, ale podruhé už bych to vyřešil nějak lépe... Může to být chyba zavaděče, pc, nebo se jedná o chybu uživatele?  :)
Požívám ubuntu 12.10
Děkuji za rady.
ASUS F3KA,Turion TL60,Memory 2048,HDD160GB

Dano V

• Stálý člen
  • **
Re:pc se při startu zasekne
« Odpověď #1 kdy: 07 Dubna 2013, 14:17:56 »
Na tom veľkom bielom políčku píše čo? Nedovidím tam, ale sa mi zdá že tam nieje kernel. To mi dáva zmysel. Radšej to sem napíš a aj ako postupuješ pri inštalácii na eliminovanie chyby. Ďakujem
Možno bude stačiť upraviť grub pomocou livecd
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

teodorpistek

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Dubna 2013, 14:29:34 »
na bílém políčku je "Ubuntu"
Instalaci jsem provedl z DVD. Pak to týden fungovalo a nyní opět tahle chyba. Myslel jsem si, že nejde klávesnice, ale když vstoupím do biosu tam funguje normálně.

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 07 Dubna 2013, 14:50:53 »
Neopísal si ako je to nainštalované napr.wubi cez windows,  ako si rozdelil disk a t.d. aby bolo viac info pre prípad, aby niekto vytušil o co go
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 07 Dubna 2013, 16:59:55 »
Hádám, že se sekne ve chvíli, kdy se pokouší načíst jádro. Tedy už mimo Grub2, ale na obraze je stále Grub2 menu.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

teodorpistek

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 07 Dubna 2013, 17:54:40 »
popravdě nevím co napsat. Vrazil jsem do pc DVD zadal naformátovat / nainstalovat a bylo hotovo. Mám rozdělený disk na 2 části. 1.systém 2.data

janek-m

• Host
« Odpověď #6 kdy: 07 Dubna 2013, 18:21:05 »
Tak ma napadá, či neprebehla aktualizácia na novšie jadro a s tým sa to nedá spustiť. Ale v Grube (obrázok) nevidím viac položiek. Skús reštartovať PC a potom drž SHIFT. Ak sa zobrazia staršie jadrá, skús nabootovať s ním. Alebo sa prepnúť do recovery mode a do terminálu zadať: sudo update-grub a potom "exit" a spustiť systém

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.