Podobnou zkušenost mám s ciscem od UPC. A není to zrovna levnej router ! Jakmile jsem na něm pozapínal co se dalo a jakmile se sejde víc požadavků naráz tak se router prostě kousne. Jeho vnitřní paměť nezvládne obsloužit všechny služby. Řešením pro mě je domů dát ubuntu server na plnokrevné mašině s dostatkem ram a z routeru využít jen jeho modemovou část. Podobné zkušenosti jsem měl i s routerem Asus u kterého při větší zátěži hořeli zdroje. Odpálil jsem během 2 let provozu 2 zdroje. Jakmile se zatížil požadavky, zapnutými službami apod tak ....
Jo a doma jak to teď mám...na lan NAS + hlavní pc +xtreamer...na nasu běží transmission, samba. Na routeru ap pro wifi (těch je +- 9), dhcp, ntp, firewall...jakmile se připojí víc wifi a začne čilý provoz (skype atd), já na hlavním pc jsem na netu a poslouchámk hudbu z nasu a nas stahuje a odesíla hafo fragmentů pak se router +- autobus kousne...řešil jsem i dodatečné chlazení ofukováním routeru vzduchem ale situace se zlepšila o 2/3 ale ne úplně..proto ta nastávající změna.