Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Trhany zvuk u mp3  (Přečteno 7691 krát)

RedMaX

• Aktivní člen
  • *
  • Narozen v komunismu, zemřu v komunismu.
Re:Trhany zvuk u mp3
« Odpověď #25 kdy: 17 Května 2013, 20:20:14 »
Tak jsem si s tim zase dneska pohral.
Zacal jsem tim, ze jsem nainstaloval nejnovejsi ffmpeg:

Kód: [Vybrat]
deb http://ppa.launchpad.net/jon-severinsson/ffmpeg/ubuntu lucid main
Pritom jsem zjistil, ze neni kompatibilni s vlc 1.x a mplayerem s repositare ubuntu 10.04, takze jsem je musel odinstalovat.

Mplayer jsem zpatky tam nahodil novejsi odsud:

Kód: [Vybrat]
sudo add-apt-repository ppa:motumedia/mplayer-daily
Potom jsem chtel nahodit vlc 2.x ale zjistil jsem, ze deb balik pro Ubuntu 10.04 neexistuje, teda jsem se rozhodl, ze si to zkompiluju, stahnul jsem zdrojaky a po nejakych peripetiich (nemel jsem nainstalovane ruzne prekladace a dev soubory co byly treba) jsem vlc zkompiloval, bohuzel mi to hlasilo ("no suitable interface module"). Nicmene z terminalu to chodilo, takze jsem pustil na vlc mp3 a bohuzel k zadne zmene nedoslo. Nevedel jsem uz kudy dal a tak jsem nakonec dospel k rozhodnuti dat VLC uplne pryc.
Abych mohl ale dal jednoduse zkouset, tak jsem nainstaloval SMplayer.

Situace je ted nasledujici:
V Clementine a LXmusic jsou mp3 naprosto plynule bez jakehokoli zaskobrtnuti, at uz to hraju pres alsa nebo pulse.
V SMplayeru kdyz to dam hrad pres pulse, tak je to stale to same, teda trhany zvuk, ted me napadl dobry primer, jako kdyz se strili v davkach ze samopalu, tak tak to asi ten zvuk trha.
Kdyz to v SMplayeru dam hrat pres alsa, tak je to mnohem lepsi, zvuk trhany neni, ale po cca. 3s tam je slyset takove zachrasteni - uprdnuti (nevim jak lepe to nazvat).

Takze je zajimave, ze se to chova pod obema ovladaci jinak, ale pouze pres ten mplayer, ktery pouziva ffmpeg.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.