Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu vs Windows?  (Přečteno 1072 krát)

domx

• Host
Ubuntu vs Windows?
« kdy: 25 Června 2013, 19:34:18 »
Čau lidi chtěl bych se zeptat jestli si nainstaluju ubuntu půjdou tam všechny programy co mám na windows? Mám si nechat Windows nebo Ubuntu ??? :) Podle toho kdo napíše U znamená Ubutnu kdo napíše W znamená Windows :)...

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:Ubuntu vs Windows?
« Odpověď #1 kdy: 25 Června 2013, 19:44:27 »
W + U tzv. dualboot. Neskorsie sa sam dokazes rozhodnut ktori system ti viac vyhovuje a ktori se chces nechat.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

domx

• Host
« Odpověď #2 kdy: 25 Června 2013, 19:46:33 »
Jj ale na kterém to je lehčí a nezabírá hlavně ramku :) Potřebuju vědět jestli to nežere moc ramky :)

donny

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 25 Června 2013, 19:56:12 »
Samozrejme, ze ti nepujdou vsechny programy, ktere pouzivas na windows. Ale s nejvetsi pravdepodobnosti existuje vzdy nejaka linuxova alternativa, pripadne muze byt software multiplatformni (Firefox, Chrome, Libre Office atd.). A pokud bys potreboval nejaky, ktery alternativu nema, mohl bys ho zkusit nainstalovat do Wine (neco jako emulator Windows, ve skutecnosti preklada systemova volani z windowsovych na linuxove), ale tam je to pripad od pripadu. Neco funguje perfektne, neco vubec, neco pada.

Nevim, co myslis pojmem lehci. Pokud jsi jeste zadny Windows ani Linux nepouzival, tak je to jedno. Kolik co zere RAMky si snad sam vygooglis a stejne zalezi na tom, jake programy hodlas pouzivat.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

domx

• Host
« Odpověď #4 kdy: 25 Června 2013, 20:02:31 »
Hlavně chcu používat programy jako jsou Hry :) Euro Truck Simulator 2 , Haulin 18wheels, PayDay The Heist, Daemon Tools , Polda 5 (TO hlavně :D) A Fraps :) to je vše :) Nevím kdyžtak napište co půjde a co ne :)

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 25 Června 2013, 20:22:38 »
ohledne her nevim, mrkni se, jestli jdou rozjet pod linuxem pres wine http://appdb.winehq.org/
daemon tools snadno nahradi program mount a pro klikace jeho (o mnoho funkci ochuzene) graficke nastavby, napr. http://wiki.ubuntu.cz/programy/pr%C3%A1ce%20s%20daty/gmount-iso
nejaky nahravatko deni na monitoru pro linux taky existuje (napr. http://wiki.ubuntu.cz/Programy/Multim%C3%A9dia/recordmydesktop, ffmpeg)
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

domx

• Host
« Odpověď #6 kdy: 25 Června 2013, 20:23:48 »
ok diky :) LOCK

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.