Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak na vzdálené přihlášení  (Přečteno 3016 krát)

Malder

• Návštěvník
Jak na vzdálené přihlášení
« kdy: 13 Července 2013, 17:50:08 »
Ahoj,
Mám ubuntu 12.04 server (starej PC na hraní a pokusy), dále PC s Ubuntu 13.04 a notebook s Lubuntu 13.04. Má představa je taková, že PC a notebook budou jen terminály a všechno, data, programy, ... , bude na serveru. Už mě štve jak něco mám tady, něco tady a neustále všechno spuštěný protože to nemám na jednom místě.
Od Ubuntu 12.10 je možnost Vzdáleného přihlášení a mě napadlo, jestli to neni to co hledám. Mám pravdu nebo to nejde tak jak bych chtěl?
« Poslední změna: 13 Července 2013, 17:59:44 od Malder »

RNA

• Stálý člen
  • **
Re:Jak na vzdálené přihlášení
« Odpověď #1 kdy: 13 Července 2013, 18:59:37 »
Abyste měl všechna data na serveru, na to nepotřebujete žádné "vzdálené přihlášení".
Sdílení dat je možné mnoha způsoby (NFS, Samba, SSHFS, SFTP...)

Malder

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 13 Července 2013, 19:06:49 »
Abyste měl všechna data na serveru, na to nepotřebujete žádné "vzdálené přihlášení".
Sdílení dat je možné mnoha způsoby (NFS, Samba, SSHFS, SFTP...)
To je pravda a už mě to napadlo že si koupim NAS, ale mě jde třeba o Firefox, když něco uploaduji na Mega, trvá to hodiny nebo když něco stahuji z ulož to. Mě by se líbilo, že když bych odešel od PC, tak všechno tohle běželo dál a když bych přešel k notebooku, tak by furt všechno běželo.

Standa99

• Host
« Odpověď #3 kdy: 13 Července 2013, 20:18:04 »
Pokud se tohle všechno má dít na serveru, tak stačí mít slušný strojek pro nepřetržitý provoz, na něj se přihlašovat přes vzdálenou plochu z čehokoliv (PC, NB, telefon atd.) a ovládat jej.

Malder

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 14 Července 2013, 14:13:26 »
Pokud se tohle všechno má dít na serveru, tak stačí mít slušný strojek pro nepřetržitý provoz, na něj se přihlašovat přes vzdálenou plochu z čehokoliv (PC, NB, telefon atd.) a ovládat jej.
Taky mě to teď napadlo a asi to bude nejlepší řešení. Bohužel ale mi nechodí Vzdálené přihlášení, vždycky mi to napíše, že je špatný email nebo heslo, ale účet Ubuntu Remote Login mám a je nastavený. Pokaždé když se pak přihlásím na svůj účet, Ubuntu vyhodí chybu, takže asi nějaký bug.

Standa99

• Host
« Odpověď #5 kdy: 14 Července 2013, 16:51:49 »
Když necháš najít v systému "Sdílení pracovní plochy", tak to musí vyhovět. Tam si nastavíš restrikce a musí to fungovat.

Malder

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 17 Července 2013, 10:43:46 »
Když necháš najít v systému "Sdílení pracovní plochy", tak to musí vyhovět. Tam si nastavíš restrikce a musí to fungovat.
Nějak na to furt nemůžu přijít. Na PC sem všechno nastavil:
Sdílení pracovní plochy
Zkouším se na něj připojit přes notebook, přes Remmia, které mám nastavené takto:
Základní
Pokročilé

Jenže se mi ukáže jen Pozadí, žádné Unity, žádné ikony, nemůžu nic ovládat. Nevíte kde dělám chybu?

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #7 kdy: 17 Července 2013, 10:53:40 »
Zvol místo RDP (pro připojení do Windows), VNC.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Malder

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 17 Července 2013, 11:02:12 »
Zvol místo RDP (pro připojení do Windows), VNC.
Jo dík, už to funguje, ale je to zoufale pomalí/nepoužitelný

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.