Zdravím,
pořídil jsem si Lenovo IdeaPad N300 s dotykovou obrazovkou a Androidem. Ten jsem hned formátnul a nainstaloval Ubuntu 14.04 LTS, vše v naprosté pohodě, až na ten touchscreen. Přes lsusb jsem zjistil následující:
Bus 001 Device 007: ID 6615:0087 IRTOUCHSYSTEMS Co. Ltd.
Jedná se o Pekingskou společnost IR TOUCH, nabízející na jejich stránkách (
http://www.irtouch.com/en/index.php?a=servicecon&oneid=350&id=84) ovladače přímo pro Ubuntu 32-bit i 64-bit.
Nainstaloval jsem dle setup_For_Ubuntu.sh, vše proběhlo naprosto v pořádku, ale při zavedení do Xorg SO soubor selže. V Xorg.0.log souboru je následující:
[ 21.445] (II) LoadModule: "irtouch"
[ 21.446] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/irtouch_drv.so
[ 21.472] (EE) Failed to load /usr/lib/xorg/modules/input/irtouch_drv.so: /usr/lib/xorg/modules/input/irtouch_drv.so: undefined symbol: xf86GetMotionEvents
[ 21.472] (II) UnloadModule: "irtouch"
[ 21.472] (II) Unloading irtouch
[ 21.472] (EE) Failed to load module "irtouch" (loader failed, 7)
Psal jsem přesně toto na support této společnosti a vskutku velice rychle mi do pár hodin lámanou angličtinou s čínským předmětem (
) reagovali, že skutečně dodávají pro Lenovo, ale pouze jako řešení pro Android a ať laskavě obtěžuji support Lenova, ten se na mě pro změnu úplně vykašlal.
Chci se zeptat na dvakrát:
1) Je mi někdo ochoten pomoci rozject na tom stroji ten touchscreen? Absolutně nic jsem nevyGoogloval.
2) Úplně by mi stačil tip na nějaký jiný dobrý (zhruba podobný) All-in-One PC (klidně úplně jiné značky), na kterém by šla pod Ubuntu provozovat dotyková obrazovka. Mám dobré zkušenost např. s touchscreenem eGalaxTech, ale ono se opravdu nikde ve specifikacích těch dnešních počítačů nepíše co za dotykový panel v tom je.
Děkuji a doufám, že jsem dotaz zařadil do správné sekce.