Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Touchscreen driver  (Přečteno 1392 krát)

Mroj

• Návštěvník
Touchscreen driver
« kdy: 09 Prosince 2014, 20:03:07 »
Zdravím,

pořídil jsem si Lenovo IdeaPad N300 s dotykovou obrazovkou a Androidem. Ten jsem hned formátnul a nainstaloval Ubuntu 14.04 LTS, vše v naprosté pohodě, až na ten touchscreen. Přes lsusb jsem zjistil následující:

Bus 001 Device 007: ID 6615:0087 IRTOUCHSYSTEMS Co. Ltd.

Jedná se o Pekingskou společnost IR TOUCH, nabízející na jejich stránkách (http://www.irtouch.com/en/index.php?a=servicecon&oneid=350&id=84) ovladače přímo pro Ubuntu 32-bit i 64-bit.

Nainstaloval jsem dle setup_For_Ubuntu.sh, vše proběhlo naprosto v pořádku, ale při zavedení do Xorg SO soubor selže. V Xorg.0.log souboru je následující:

[    21.445] (II) LoadModule: "irtouch"
[    21.446] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/irtouch_drv.so
[    21.472] (EE) Failed to load /usr/lib/xorg/modules/input/irtouch_drv.so: /usr/lib/xorg/modules/input/irtouch_drv.so: undefined symbol: xf86GetMotionEvents
[    21.472] (II) UnloadModule: "irtouch"
[    21.472] (II) Unloading irtouch
[    21.472] (EE) Failed to load module "irtouch" (loader failed, 7)

Psal jsem přesně toto na support této společnosti a vskutku velice rychle mi do pár hodin lámanou angličtinou s čínským předmětem (:D) reagovali, že skutečně dodávají pro Lenovo, ale pouze jako řešení pro Android a ať laskavě obtěžuji support Lenova, ten se na mě pro změnu úplně vykašlal.

Chci se zeptat na dvakrát:

1) Je mi někdo ochoten pomoci rozject na tom stroji ten touchscreen? Absolutně nic jsem nevyGoogloval.

2) Úplně by mi stačil tip na nějaký jiný dobrý (zhruba podobný) All-in-One PC (klidně úplně jiné značky), na kterém by šla pod Ubuntu provozovat dotyková obrazovka. Mám dobré zkušenost např. s touchscreenem eGalaxTech, ale ono se opravdu nikde ve specifikacích těch dnešních počítačů nepíše co za dotykový panel v tom je.

Děkuji a doufám, že jsem dotaz zařadil do správné sekce. :)
« Poslední změna: 09 Prosince 2014, 20:05:11 od Mroj »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.