Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nastavení wget postupné stahování -- doplnění - VirtualBox rozšíření <4.2.16  (Přečteno 2372 krát)

jadd

• Stálý člen
  • **
Nevím, jestli dotaz pokládám správně v této ..
Potřebuji nastavit wget aby stahoval postupně, ne několik balíků naráz, protože to mé připojení neutáhne.
« Poslední změna: 09 Srpna 2013, 14:55:17 od jadd »

jmp

• Host
Re:Nastavení wget postupné stahování
« Odpověď #1 kdy: 08 Srpna 2013, 07:18:20 »
pokud se nepletu, tak wget stahuje soubory postupně
omezte mu přenosovou rychlost... (např. --limit-rate=100k viz. man wget)

Cuore

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 08 Srpna 2013, 08:33:11 »
můžeš sem hodit nastavení wget? Já žil dodnes vtom, že stahuje vždy jen jeden soubor, pokud tobě stahuje víc současně, tak bych to rád viděl  :)

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 08 Srpna 2013, 11:31:08 »
Je tam původní nastavení 12.04. Já také četl, že paralelní stahování se musí nastavit.
Ale poznám to když stahuju aktualizace. Vždy to stahuje naráz dva balíky. Za chvíli spojení nereaguje, i když ikona v panelu se tváří, že jo.
Po odpojení a pokus o znovu připojení selže.
Když jsem používal emerge v Gentoo balíky stahoval postupně..

Aktualizace: Po aktualizaci VirtualBox + rozšíření (hlavně) spojení se už neukončuje a o to mi šlo.
« Poslední změna: 08 Srpna 2013, 12:29:39 od jadd »

beer

• Host
Jaká je souvislost mezi wget a apt-get, případně software updaterem?

Software updater nemá wget uveden mezi závislostmi.
Citace
Package relationships
Build dependencies

apt-clone (>= 0.2.3~ubuntu1)
    debhelper (>= 9)
    lsb-release
    python3-all (>= 3.3.0-2)
    python3-distutils-extra
    ubuntu-drivers-common (>= 1:0.2.55)

Platform-independent build dependencies

intltool
    libxml-parser-perl
    scrollkeeper
https://launchpad.net/ubuntu/raring/+source/update-manager

Nikde jsem nenašel informaci, že by software updater používal pro stahování wget. A to samé platí i pro apt-get.
« Poslední změna: 08 Srpna 2013, 13:40:30 od beer »

jadd

• Stálý člen
  • **
Pokud APT vykonává stahování bez WGETu pak jsem se spletl.
Odinstalovávat wget pro vyzkoušení nebudu.
Emerge v Gentoo ale stahuje jednotlivé balíky v základu přes wget.

A jen bych doplnil, ty závislosti se budou větvit těmi závislostmi cos mi v odkazu nabídl, protože vím jak může být ten strom dlouhý, ..
« Poslední změna: 08 Srpna 2013, 17:19:45 od jadd »

beer

• Host
Já používám nejraději apt-fast (pro stahování používá aria2 nebo axel, pro práci s balíky apt-get nebo aptitude). Mám nastaveno na aria2 + aptitude a jsem s tím spokojený.

jadd

• Stálý člen
  • **
Já ti věřím, já si opravdu nejsem jistý a docela by mě zajímalo jestli si vystačí sám?

beer

• Host
Myslíš ten apt-fast? Nebo apt-get?

Ten apt-fast si sám nevystačí, stahuje buď pomocí axelu nebo aria2 a instalaci odinstalaci a hledání třeba přes aptitude nebo apt.

Co používá apt-get pro stahování, to netuším. Možná si vystačí sám, možná používá něco jiného, ale žádnou nikde jsem nenašel, že by to byl wget. Může to být teoreticky třeba curl, nebo tu funkci může mít nastavenou v sobě. U apt-fast by mělo jít nastavit, kolik stahování má běžet najednou, dokonce umí se vícenásobně připojit k jednomu souboru a jeden soubor stahovat paralelně. Smysl to má na rychlém inetu, ale možná by byl efektivní i u pomalého. Ale pokud bys instaloval přes centrum softwaru, synaptic nebo update manager, tak by to stahovalo po staru.

jadd

• Stálý člen
  • **
Myslím celý APT (základ z instalace). Proč pak mám wgetrc od instalace když jsem ho sám neinstaloval? Co ho tam natáhlo.
Odpovídat nemusíš, ale takové otázky si kladu?
doplnění: určitě se to zlepšilo, ale žádná sláva to není. Bude to dělat Virtualbox, protože v klasické instalaci je to jiná káva.
« Poslední změna: 19 Srpna 2013, 00:05:44 od jadd »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.