Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak nastavit "zapamatování" jasu obrazovky? [VYŘEŠENO]  (Přečteno 2101 krát)

Katsushiro

• Návštěvník
Jak nastavit "zapamatování" jasu obrazovky? [VYŘEŠENO]
« kdy: 29 Září 2013, 21:03:18 »
Nedávno jsem se tu ptal, jak nastavit na Linuxu jas obrazovky pomocí Fn+šipky. To se mi podařilo zprovoznit, ale po vypnutí pc se jas opět nastaví na maximum a já ho musím ručně stáhnout. Problém je, že si to často uvědomím až po několika hodinách, kdy mě již pálí oči. Je nějaká možnost, jak pc přesvědčit, ať si ten nastavený jas pamatuje?

Moc díky za rady, Katsu
« Poslední změna: 01 Listopadu 2013, 15:22:40 od Katsushiro »

Katsushiro

• Návštěvník
Re:Jak nastavit "zapamatování" jasu obrazovky?
« Odpověď #2 kdy: 30 Září 2013, 14:00:57 »
Díky za odpověď, zkoušel jsem zapsat setpci -s 00:02.0 F4.B=60, do rc.local, ale to nijak obrazovku neovlivnilo, nefunguje to ani při přímém zadání do terminálu. Dále jsem se snažil nastavit natrvalo jas pomocí přepsání souboru /sys/class/backlight/intel_backlight/brightness, ale to se přepíše zpátky při restartu pc. Stejný efekt má i použití xbacklight.

Máte nějaké jiné nápady? Já už jsem svoje vyčerpal :D

Edit: Zkoušel jsem i zapsat příkaz echo 350 > cesta k rc.local, do rc. local, ale bohužel, vypadá to, že na rc.local se pc vůbec neohlíží :D
« Poslední změna: 30 Září 2013, 14:20:37 od Katsushiro »

mzbynek

« Odpověď #3 kdy: 30 Září 2013, 16:01:46 »
přidal jsi příznak spustitelnosti na ten rc.local?
HP 4540s: i5-3210m, 8GB RAM, AMD Radeon HD 7650M (v linuxu vypnutá)
Oblíbené prostředí: XFCE

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 30 Září 2013, 22:26:28 »
Mám blbější dotaz, regulace pomocí Fn+šipky (případně jiné klávesy, podle toho jaký máš NTB) ti funguje. Případně regulace pomocí toho posuvníku ti jde?

Po uspání nebo hibernaci si to pamatuje nastavení jasu?

Po zapnutí nastavíš jas tímhle skriptem, tady ho stáhneš http://www.ulozto.cz/xFRBBgk/setbrightness-py

Do programů po spuštění pak přidáš tohle
Kód: [Vybrat]
python /cesta/ke/skriptu/setBrightness.py možná bude nutné přidělit tomu souboru spustitelný příznak (nejsem si jist).

Skript nastavuje úroveň podle doby zapnutí počítače (noční a denní režim), je to nastavené na 80% ve dne a 60% v noci, úroveň lze změnit na řádcích
day_level = 80
night_level = 60
dobu pro určení kdy začíná který režim lze změnit na řádku
if now.hour > 8 and now.hour < 21:
Pokud by dané nastavení nevyhovovalo, lze nastavit fixní osvětlení po celý den, příkaz v programech po spuštění se potom doplní o intenzitu v procentech, tedy
python /cesta/ke/skriptu/setBrightness.py 80

Katsushiro

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 11 Října 2013, 10:56:14 »
Vřelé díky za všechny odpovědi! Omlouvám se tímto, za pozdní odpověď, poslední dobou jsem trávil čas po nemocnicích a na jakoukoliv korespondenci jsem takřka zapomněl :D

Jinak, situaci jsem nakonec vyřešil tak, že jsem prostě zapsal do rc.local příkaz, ať se změní hodnota v brightness, takže se jas prosě nastaví automaticky při spuštění pc.

Můj rc.local teď vypadá takto:

#!/bin/sh -e
#
# rc.local
#
# This script is executed at the end of each multiuser runlevel.
# Make sure that the script will "exit 0" on success or any other
# value on error.
#
# In order to enable or disable this script just change the execution
# bits.
#
# By default this script does nothing.

sudo chmod a+w /sys/class/backlight/intel_backlight/brightness # Pro přístupová práva do souboru brightness
echo 200 > /sys/class/backlight/intel_backlight/brightness

exit 0

Ještě jednou moc díky za rady ;-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.