Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nelze přenést fotografie z fotoaparátu Nikon  (Přečteno 3033 krát)

Kamča

• Návštěvník
Nelze přenést fotografie z fotoaparátu Nikon
« kdy: 07 Června 2013, 20:01:51 »
Mám fotoaparát Nikon Coolpix L22 a řeším problém přenosu fotografií mezi fotoaparátem a PC, kde je nainstalováno Ubuntu. Jedná se již o druhý fotoaparát stejné značky a Ubuntu je již několikátá verze, ale stále se mi to nepovedlo rozchodit.

Co to dělá? Vsunu kabel do USB, načte se to, otevře se správce souborů. Otevřu složky až na samotné fotografie. Označím a dám přenos - přenese je 1. fotografie a pak se už nepřenese absolutně nic - správce souborů zamrzne, dělá, jako že dělá, ale nepřenáší nic.

Dnes jsem totéž zkusil v Midnight Commanderu a naprosto stejný výsledek - přenese se 1 soubor a pak program zamrzne.

Mohl by mi někdo poradit, jak přenosy fotografií rozchodit?

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re:Nelze přenést fotografie z fotoaparátu Nikon
« Odpověď #1 kdy: 08 Června 2013, 00:01:50 »
Zajímavý, včera jsem zkoušel připojit coolpix s8200 a nepřipojil se mi vůbec jako mass storage a prý to dělá i ve win. Systém ho sice viděl, ale to bylo celý. Takže ty jseš v tom připojování dál, zkusil bych se podívat do nastavení toho foťáku a změnit parametry "USB interface", čili asi rozhraní usb, nebo tak něco. Mělo by tam být na výběr mass, ptp ... V tom s8200 jsem to tam však vůbec neměl. Ale podobně jak popisuješ se po přípojení chovala mptroska od Samsungu, co měla implementováno DRM.

Ještě může být problém v kabelu, buď přes dmesg, nebo v palimpsestu uvidíš, jestli se náhodou nesnížila přenosová rychlost. Palimpsest je součást gnome-disk-utility a v menu se po instalaci objeví jako diskový nástroj, z konzole ho spustíš napsáním palimpsest...
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

regine

• Stálý člen
  • **
Nikon D5100 bez problému
« Odpověď #2 kdy: 17 Června 2013, 20:08:50 »
Mám DSLR Nikon D5100 a od nákupu bez problému (RAW-NEC formát i JPEG).
Máš originál USB-káblík? Tam bych hledal problém, pokud to nastartuje přenos a ukládání. Foťáky mají trochu jiné konektory/koncovku USB.

Akumulátory dobít/baterie - údajně může i to být problém - po diskusi s kolegou, který měl podobné těžkosti.
« Poslední změna: 18 Června 2013, 14:06:05 od regine »
Ubuntu 16.04 LTS 32bit, 22.04 LTS, 24.04 LTS

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #3 kdy: 17 Června 2013, 20:27:01 »
Než to vyřešíš, tak si kup čtečku SD karet. Dá se sehnat za 39 Kč.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Traban01

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 24 Října 2013, 23:44:26 »
Ahoj, pomohla mi instalace gphoto2 , a pak odinstalovat správce fotografií Shotwell. V Nautilusu na zařízení NIKON pravým tlačítkem dát odpojit a pak připojit. Vše je pak v pořádku a NIKON DCIM složka je plně přístupná.
Inspiraci jsem nalezl zde: http://yifanpeng.blogspot.cz/2013/02/mount-nikon-d5100-on-ubuntu-1210.html
Jak něco začnu v Linux diskuzích, chci to dotáhnout do konce a vyřešit, aby se ti co pak budou hledat řešení stejných problémů se měli čeho chytit a ušetřili čas:-) Nerad se koukam na neukoncene a nevyřešená témata v diskuzních fórech.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.