Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: časté vypínání pc s ubuntu 12 - natvrdo ze sítě.  (Přečteno 1230 krát)

maxx25

• Návštěvník
časté vypínání pc s ubuntu 12 - natvrdo ze sítě.
« kdy: 30 Října 2013, 21:32:32 »
Zdravím mám dotaz..mám pc, které potřebuju natvrdo vypínat dálkově odpojením od el. sítě. Fyzicky je vše vyřešeno, jedná se mi o to zda je takovýto postup možný opakovaně např 50 za měsíc bez poškození startovacích a systémových souborů apod. O ztrátu dat které budou na pc aktuálně na pc po zapnutí řešeny či stahovány mi nejde. Či se tomu vyvarovat a použít pouze jako dočasné řešení.?? Děkuji za odpověd

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:časté vypínání pc s ubuntu 12 - natvrdo ze sítě.
« Odpověď #1 kdy: 30 Října 2013, 22:09:18 »
Stat sa moze vselico. Moze prist aj k poskodeniu HW aj ked dnes je uz hodne odolny.
Predpokladam ze to vypinanie mas spravene na sposob dialkoveho spinania kontaktu. Nebolo by lepsie ten kontakt pouzit ako ovladanie tlacidla na skrinke pc a v systeme nastavit ze po stlaceni vypinacieho tlacidla vypnut pc?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

donny

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 30 Října 2013, 22:21:24 »
Harddisk (jak fyzicky, tak filesystem) se ti muze poskodit, ani nemrknes. Nejde zaridit vypinani treba pres ssh?
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

maxx25

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 30 Října 2013, 22:29:45 »
HHD by se poškodit neměl je tam SSD disk... jde ubuntu ukončit tak aby se systém ukončil a pc pak už jen čekalo na fyzické vypnutí ?

Cuore

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 30 Října 2013, 22:33:35 »
Nepochopil jsem o co ti jde? Jak už bylo řečeno SSH nebo power tlačítko.

donny

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 30 Října 2013, 22:38:52 »
heh, SSD me nenapadlo :) no, bylo by fajn zaridit, aby se pred vypnutim filesystem remountnul do rezimu "read-only", jak se to dela pri klasickem vypinani. To pak poskozeni systemu nehrozi. Ale jeste se zeptam - je problem nechat pocitac normalne vypnout, tedy napr. prikazem poweroff zaslanym pres ssh? At uz se vypne nebo ne, pak je v pohode, kdyz ho na dalku odpojis od proudu.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.