Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 13.04 zmrzne pri pripojení dataprojektora :(  (Přečteno 1473 krát)

romor

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu 13.04 zmrzne pri pripojení dataprojektora :(
« kdy: 28 Října 2013, 16:19:03 »
Mám problém so svojím staronovým Ubuntu 13.04. Staronovým preto, lebo som urobil upgrade na 13.10 ale rozhodol som sa vrátiť k 13.04 :-)  Keď v škole (som učiteľ na gymnáziu) pripojím na hodine biológie alebo informatiky notebook (Thinkpad X200) k dataprojektoru, objaví sa na ňom obraz, ale vzápätí Ubuntu "vytuhne" a nepomôže nič len vypnutie natvrdo. Strašne ma to žerie, lebo neustále linux propagujem medzi študentami a toto správanie mi to celé kazí :( Nerozumiem tomu, predtým (myslím tým pred reinštaláciou ) mi to nerobilo, veselo som dataprojektor odpájal a pripájal a všetko bolo OK. Neviem mi niekto poradiť, kde by mohla byť chyba? Mám nainštalované podľa návodu na nete Intel Grafics Linux Drivers, ale to som mal aj predtým... Ďakujem za každý nápad
Ubuntu 12.04 64 bit & Linux Mint 13 & Linux Deepin

Cuore

• Závislák
Re:Ubuntu 13.04 zmrzne pri pripojení dataprojektora :(
« Odpověď #1 kdy: 28 Října 2013, 16:30:35 »
zaměřil bych se na logy, jsou ve složce /var/log
mohl by to podchytit kern.log, Xorg.0.log, syslog, dmesg

romor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 29 Října 2013, 12:38:05 »
No, priznám sa, že z tých logov nie som veľmi múdry. Mám tam hľadať nejakú konkrétnu hlášku?

Cuore

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 29 Října 2013, 12:52:13 »
vždy jdi po řádcích (EE) popř. (WW) můžeš si to grepnout
Kód: [Vybrat]
grep EE /var/log/Xorg.0.log popř. pokud máš raději textový editor
Kód: [Vybrat]
grep "EE" /var/log/Xorg.0.log | gedit

romor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 30 Října 2013, 22:54:41 »
Našiel som len toto:
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
Vygooglil som, že to súvisí s chybou No screen detected. Akoby systém nevedel nájsť druhý výstup a "zloží" ho to. Skúšal som aj Mint 15 - mrzne mi to aj tam, aj keď predtým to fungovalo bez problémov. Nemá to na svedomí nejaké nešťastná aktualizácia inteláckej grafiky? Inak si to neviem vysvetliť, keď všetko rok spoľahlivo fungovalo.

Cuore

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 31 Října 2013, 10:43:42 »
to je jen hlavička logu takže nic a ostatní logy nic nenapoví? Ještě mě napadlo, jak to vytuhne, tak to je natvrdo v jakém smyslu? ctrl+alt+backspace pro shození Xserveru nepomůže? (musíš mít tuto zkratku povolenou), nebo pokud ti Xka drží klávesnici, tak ji nejdřív uvolni alt+SysRq+r Tím si ověříš jestli vytuhne jen xserver, nebo i jádro.

romor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 02 Listopadu 2013, 23:11:57 »
Ahoj!
Ja som skúšal len prehodiť konzolu (Alt+F2) a Ctrl+Alt+Del. Nešlo nič, pomohlo mi až vypnutie natvrdo. V pondelok v škole vyskúšam aj skratky, ktoré si mi poradil. Ale  radšej nie na hodine, nech sa zase neblamujem pred študentmi :(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.