Zdravím. Mám tiskárnu Xerox Phaser 3010. U výrobce existují pro linux ovladače pouze ve 32 bit verzi a proto jsem před jejich instalací do 64 bit OS vždy musel nejdříve nainstalovat balík ia32-libs a pak ovladače a vše fungovalo bez problémů. Ovšem pouze do verze Ubuntu 13.04 a Mint 14. Od verze 13.10 však balík ia32-libs neexistuje, údajně není potřeba a nahrazují ho nějaké 2 nebo 3 knihovny, které jsou nainstalovány automaticky hned při instalaci.
Bohužel, není to pravda, balík ia32-libs je metabalík, obsahuje spoustu dalších knihoven a bez něj prostě xerox nerozchodím. Hledal jsem googlem, našel celkem dost odkazů na toto téma, ale všude vyžadují právě ia32-libs.
Takže konečně dotaz: neví někdo, jak zajistit v nových verzích ubuntu podporu pro 32 bit zařízení v plném rozsahu jako dřív? Balík ia32-libs z předchozích verzí nainstalovat nejde (našel jsem jen do U13.04, výš už ne) a bez něj se nehnu. Nechce se mi používat na notasu s Intel i7 a 8GB RAM 32 bit OS jen kvůli tiskárně, ale potřebuji ji.