Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Xubuntu 13.10 - připojení bluetooth telefonu/modemu  (Přečteno 1294 krát)

JW

• Návštěvník
Xubuntu 13.10 - připojení bluetooth telefonu/modemu
« kdy: 11 Listopadu 2013, 08:56:38 »
Vyzkoušel jsem nové Xubuntu 13.10 a rád bych na něm zůstal. Nedaří se mi rozchodit připojení bt telefonu jako modem pro mobilní internet - správce se při připojování do mobilní sítě sekne a často pak ani nejde systém regulérně odhlásit. Navíc mi zde není jasná integrace BT adaptéru do správce sítí... Dá se říci, že mi vyhovoval správce v Kubuntu, kde všechny sítě byly na jednom místě i s grafy aktivity - byl by velký problém nasadit tohoto správce do Xubuntu?
Nebo nějaké nápady, jak vyřešit problém s BT, pokud tento problém již někdo také řešil... (Asus 1215b)

Všem Martinům dnes nazdraví! :D

JW

• Návštěvník
Re:Xubuntu 13.10 - připojení bluetooth telefonu/modemu
« Odpověď #1 kdy: 12 Listopadu 2013, 11:53:50 »
opravdu se nikdo nepřipojujete z netbooku pod xubuntu na internet pomocí mobilu?  ;)

slaky

• Návštěvník
Re:Xubuntu 13.10 - připojení bluetooth telefonu/modemu
« Odpověď #2 kdy: 18 Listopadu 2013, 19:39:52 »
mne take pripojenie v netbuku acer one funguje perfektne pri gnome2 (greenie 9N) ,pri gnome3 mam z pripojenim problem a skonci pri identifikacii mobilu,zrejme nerozpozna staru nokiu N95 o) ,v xfce prostredi (napr ubuntustudio 12.10 ci 13.10) mi zase ani nenajde moje bluetooth zariadenie,ale kabel k mobilu je tam ako v kazdom prostredi ok ,v starsom KDE prostredi pripojenie cez mobil cez bluetooth tiez funguje,ale najviac mi stejnak vyhovuje gnome2 (v greenie9N) ,je tam prehladny system monitor na sledovanie aktivity aj pripojenia a vsetko potrebne uz je v systeme,preto surfujem a robim si vlastnu hudbu rovno z usb kluca,teda z live verzii linuxov,este keby pri sparovavani z mobilom pri aktivacii pripojenia netrebalo zadavat zakazdym otravny potvrdzovaci kod,ale dalo by sa sparovavat bez neho tak to by bola bomba,som myslel ze v gnome3 taku moznost (zakomponuju) ponuknu,ale opak bol pravdou.vo fedore (uz nepametam prostredie) tam tato moznost zakomponovana bola,ale pripojit sa mi nedarilo,dokonca ani zo zadavanim potvrdzovacieho kodu,tak som to vzdal a pouzival kabel

takze zalezi od toho ktoreho prostredia,ako ma naprogramovaneho spravcu siete,u mna zvytazil spravca v gnome2 = jednoduchost,prehladnost a spolahlivost,fakt radost je to pouzivat

z instalovanim programov nemam velke skusenosti,ale doinstalovat (zamenit) spravcu siete alebo hociaky iny program (balicek) podla tvojho vyberu by nemal byt problem,samozrejme len ak ten balicek tvoje prostredie podporuje...najlepsie je to vyskusat

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.