Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: dotaz ohledně intel core cpu  (Přečteno 1960 krát)

cosedeje2

• Návštěvník
dotaz ohledně intel core cpu
« kdy: 18 Listopadu 2013, 19:00:21 »
Zdravim, mam otázku, doufám, že si někdo najde minutku a osvětlí mi to. Mam procesor Intel Core i7 64b a chtěl bych se zeptat proč 64b ubuntu nepodporuje řadu Intel Core. Zdá se mi, že instalací 32b verze ubuntu vzniká řada problémů, např ovladače na grafickou kartu se mi ještě nikdy nepodařilo zprovoznit.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re:dotaz ohledně intel core cpu
« Odpověď #1 kdy: 18 Listopadu 2013, 19:23:26 »
Mam procesor Intel Core i7 64b a chtěl bych se zeptat proč 64b ubuntu nepodporuje řadu Intel Core.

Protože podporuje. Protože Intel Core a Intel Core i je úplně jiná řada. Pokud jste tento pocit získal z našich stránek, tak  od toho je tam v závorce kódové označení (Yonah). Popřemýšlím, jak to napsat, aby nedocházelo ke zmatkům, ale přijde mi to celkem jasné. Ta nepodpora se týká skutečně jen těch pár prapodivných procesorů Core Duo a Core Solo, které jsem snad ani v životě neviděl.
« Poslední změna: 18 Listopadu 2013, 19:27:16 od Vojtěch Trefný »

cosedeje2

• Návštěvník
Re:dotaz ohledně intel core cpu
« Odpověď #2 kdy: 18 Listopadu 2013, 19:41:05 »
tak to se moc omlouvám, vycházel jsem ještě z toho, že při instalaci 13.04 64b mi ihned po nabootování vyskočil kernel error a dal se nedalo dostat což mě usvědčilo v tom, že tato řada není podporovaná a 13.10 64b jsem rovnou ani nezkoušel, tak tedy děkuji mnohokrát

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.