Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Lubuntu na NTFS?  (Přečteno 1475 krát)

JiBi

• Návštěvník
Lubuntu na NTFS?
« kdy: 30 Prosince 2013, 23:58:06 »
jelikož mám starší PC bez DVD mechaniky a bez možnosti boot z USB, instaloval jsem Lubuntu pomocí aplikace Wubi. Odlehčené Lubuntu jsem nainstaloval, ale vůbec se nedá hovořit o svižnějším OS (procesor  jede téměř pořád na 100%). Může to být tím, že systém je instalován vedle WIN v NTFS? Přikládám pritscreen a výpis konfigurace PC. Děkuji za každou radu, jak spolehlivě rozběhnout Lubuntu (i s tím, že XP půjdou z baráku).

[příloha smazaná administrátorem]

patapon

• Aktivní člen
  • *
Re:Lubuntu na NTFS?
« Odpověď #1 kdy: 31 Prosince 2013, 00:06:26 »
je preto na  NTFS,lebo sa naisntalovat takpovediac "na skusku",len cisto aby sa system vyskusal,a potom jak sa vam zapaci,tak znova cez WUBI ho zmazat,a potom ho si dat uz priamo, bud vedla winu,alebo uz samostatne.
jak mate velmi vytazeny procesor,skuste dat prikaz,ktory vam ukaze co ho zatazuje hlavne.

Kód: [Vybrat]
Ubuntu 18.04-64 Bit
Snivam otom,ze Linux bude mat plne podporavatelny Hardware,tak jako je tomu u Windowsu.

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 05 Ledna 2014, 11:49:06 »
jelikož mám starší PC bez DVD mechaniky
CD mechaniku to ma? Instalacka lubuntu se vejde na CD - DVD neni potreba.
Popripade je mozne vyndat hdd a nainstalovat to v jinem stroji.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

matee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 05 Ledna 2014, 12:10:05 »
procesor  jede téměř pořád na 100%

to je tím že běží windows a v něm lubuntu - 2 OS na ráz... Chtělo by to vyzkoušet LiveCD, i když ani u toho se výhon neprojeví na 100%, protože to jede z CD bere to tak dost RAM.
HP 550 /Intel Core2 Duo T5270 / Intel GMA 950 / 2GB / 160GB / Ubuntu 8.10 -> ... -> Linux Mint 17 - Cinnamon
S linuxem jde vše, ale nikdy ne hned:)

jmp

• Host
« Odpověď #4 kdy: 05 Ledna 2014, 12:22:02 »
...
to je tím že běží windows a v něm lubuntu - 2 OS na ráz...
toto je zavádějící informace
wubi znamená pouze to, že je "disk" pro ubuntu jako soubor v ntfs filesystému a extra zavaděč pro linux
práce s ntfs je velmi pomalá sama o sobě (není to nativní filesystém linuxu) a nad tím v další vrstvě je(jsou) další filesystém(y) - to je ta brzda...
« Poslední změna: 05 Ledna 2014, 12:25:51 od jmp »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.