Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém se zvukem v LO  (Přečteno 2580 krát)

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
Problém se zvukem v LO
« kdy: 15 Prosince 2012, 15:59:22 »
Před časem jsem zaregistroval problém se zvukem v LO a zatím jsem ho nevyřešil. Jde o to, že lze nadefinovat zvukové efekty v Impressu, ale efekty se spustí, zvuk nikoliv. Přehrávání videa v prezentacích je OK. Nemyslím, že by problém byl na straně LO. Ve Win vše OK.

Může mi někdo pomoci, prosím?

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
Re:Problém se zvukem v LO
« Odpověď #1 kdy: 16 Prosince 2012, 22:38:58 »
Zkoušel jsem live různých verzí i na různých kompech. Výsledek je stejný. Můžete mi prosím někdo napsat, jaké máte zkušenosti? Fungují vám zvukové efekty v LO? Pokud ne, fungují v Linuxu ty v Impressu od OO?

Díky.

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 20 Prosince 2012, 22:27:43 »
Problém je způsoben programem, nikoliv Ubuntu. V OpenOffice je totiž vše OK.

janek-m

• Host
« Odpověď #3 kdy: 21 Prosince 2012, 10:30:36 »
To je zaujímavé, mne napr. zvuk (zvukové efekty) pri prechode snímok funguje a aj vložená hudba. Ale na čo neviem prísť je, ako docieliť, aby vložená hudba hrala počas celej prezentácie. Pri postupe VLOŽIŤ -- ZVUK A VIDEO (objaví sa na prvej stránke obrázok reproduktora) ale tlačidlo v zmysle "použiť na celú prezentáciu" som nenašiel. Hudba sa prehráva na prvej snímke, po kliknutí na ďalšiu už nie.

aloisam

• Host
« Odpověď #4 kdy: 21 Prosince 2012, 15:09:49 »
no jediný na co jsem přišel, tak v panelu úloh→přechod mezi snímky→vybrat zvuk→zaškrtnout Opakovat do dalšího→NE aplikovat na všechny snímky. Ale tam je zas potíž, že se ta hudba jen nalinkuje, a nedá se hodit přímo do té prezentace, alespoň já to neumím...

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 23 Prosince 2012, 20:54:51 »
Odpovím hromadně.

Zkoušel jsem instalačku Ubuntu 12.10 (tedy live) na několika kompech -> výsledek stejný, žádné efekty při přechodu. Ani po nainstalovaném systému. Nezkoušel jsem další systémy vyjma Windows 7, tam je vše OK. Zkoušel jsem i dřívější vydání Ubuntu a je to stejný problém. V případě OpenOffice není problém. Takže to vypadá, že se při přizpůsobování LO pro Ubuntu něco děje.

Postup, který doporučuje aloisam, je zřejmě jediný možný.

Doplním jen, že u nové verze LO lze při vkládání videa odškrtnutím pole "odkaz" určit, že se video vloží přímo do prezentace. Ale pokud jde o zvukové efekty při přechodu, ty musí putovat spolu s prezentací. A pouze formát wav, zdá se...

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 31 Března 2013, 16:12:25 »
Tak problém je probírán na foru libreoffice.org a jde skutečně o problém. Bude řešen.

janek-m

• Host
« Odpověď #7 kdy: 30 Září 2013, 12:15:04 »
Zdravím,

vyhrabal som túto tému, nakoľko som zistil, že problém vkladania hudby do prezentácií je zrejme od verzie 4.0 vyriešený. Vložená hudba sa už riadne uloží do prezentácie a pekne sa prehráva počas celej prezentácie. Predtým bol problém s tým, že vložená hudba sa len akoby "nalinkovala" do prezentácie a ak ste prezentáciu uložili napr. na USB kľúč a chceli ju spustiť na inom PC, prezentácia sa spustila ale bez hudby. Teraz to vidno aj na veľkosti súboru - bez hudby 493 KiB s hudbou 6 MB.
Ako na to:
Otvoriť prezentáciu → Prechody medzi snímkami → Upraviť prechod → Zvuk → Iný zvuk - otvorí sa Domovský priečinok a tu si môžte vybrať hudbu podľa vlastnej vôle. Po vybraní hudby urobte kontrolu kliknutím na "Prezentácia". Mala by sa pekne spustiť aj s vybranou hudbou.
Čo je ale dôležité, nesmiete kliknúť na "Použiť pre všetky snímky"

Možno, že som neobjavil Ameriku  ;D, ale kto o tejto možnosti ešte nevie, tak mu táto informácia trochu pomôže.  ;)
« Poslední změna: 30 Září 2013, 17:12:40 od janek-m »

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 02 Února 2014, 03:00:54 »
Ne, jde pořád o zvukové efekty, ne vkládání zvuku do prezentace. Při přechodu snímků je to ok, ale na samotné snímku nikoliv. Je to bug reportovaný v bugzille libreoffice.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.