Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Žádné heslo  (Přečteno 1038 krát)

hajaja

• Návštěvník
Žádné heslo
« kdy: 30 Ledna 2014, 20:28:15 »
Dobrý den, řeším tento problém. Pří změně hesla jsem záměrně nezadal žádné heslo v domění že nebudu již muset zadávat žádné heslo. Při aktualizaci systému jsem vyzván k zadání hesla ale systém odmítá přijmout žádné heslo a já nemohu aktualizovat. Při náběhu systému dle zdejšího návodu jsem v příkazovém řádku zadal passwd a název ůčtu ale  do řádku nelze zapsat nové unix heslo.
Děkuji předem za radu.
.

geofre

Re:Žádné heslo
« Odpověď #1 kdy: 30 Ledna 2014, 20:29:44 »
Dobrý den, řeším tento problém. Pří změně hesla jsem záměrně nezadal žádné heslo v domění že nebudu již muset zadávat žádné heslo. Při aktualizaci systému jsem vyzván k zadání hesla ale systém odmítá přijmout žádné heslo a já nemohu aktualizovat. Při náběhu systému dle zdejšího návodu jsem v příkazovém řádku zadal passwd a název ůčtu ale  do řádku nelze zapsat nové unix heslo.
Děkuji předem za radu.
.
Co znamená "nelze zapsat"??
Pokud to, že se nezobrazují žádné znaky, tak je to zcela správně... Zadáváte heslo, ale žádné znaky (ani hvězdičky či kolečka) se neukazují...
Ubuntu Mate 14.04 LTS / W7 64-bit

hajaja

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Ledna 2014, 21:53:19 »
Aha při zadávání hesla se nic nezobrazuje . tak to zkusím znovu . Děkuji.
Ještě řeším tento problém. Poslední dobou displej rozpoznává obrazovku jako notebook přitom mám stolní počítač Ubuntu asi 2 roky, monitor jsem neměnil , Ubuntu verzi 12.04, novější mě počítač nepovolí. Zkoušel
jsem displeje tlačítko rozpoznat ale na nastavení na notebook se nemění, bohužel tato vlastnost má za následek při nečinosti počítače po určité době kdy má naskočit šetřič obrazovky vypadnutí obrazovky  a na monitoru se potuluje zpráva  na doporučení nastavení správného modu. Ten den se mi již na obrazovce Ubuntu neobjeví ani po několika pokusech o restart, až druhý den takže jsem nastavil režim aby nezapínal šetřič obrazovky při nečinosti

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #3 kdy: 30 Ledna 2014, 22:30:25 »
Aha při zadávání hesla se nic nezobrazuje . tak to zkusím znovu . Děkuji.
Ještě řeším tento problém. Poslední dobou displej rozpoznává obrazovku jako notebook přitom mám stolní počítač Ubuntu asi 2 roky, monitor jsem neměnil , Ubuntu verzi 12.04, novější mě počítač nepovolí. Zkoušel
jsem displeje tlačítko rozpoznat ale na nastavení na notebook se nemění, bohužel tato vlastnost má za následek při nečinosti počítače po určité době kdy má naskočit šetřič obrazovky vypadnutí obrazovky  a na monitoru se potuluje zpráva  na doporučení nastavení správného modu. Ten den se mi již na obrazovce Ubuntu neobjeví ani po několika pokusech o restart, až druhý den takže jsem nastavil režim aby nezapínal šetřič obrazovky při nečinosti

Na to si založte nový topic s příhodným názvem, pod "heslem" nebude nikdo hledat monitor, viz pravidla fóra. Díky.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.