Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Sound Blaster Live - jak zprovoznit 5.1 zvuk?  (Přečteno 4826 krát)

lukyn01

• Aktivní člen
  • *
Sound Blaster Live - jak zprovoznit 5.1 zvuk?
« kdy: 21 Prosince 2006, 19:12:04 »
Má někdo tuto kartu? Jak na ní rozjet 5.1 zvuk? A jak se vůbec zapojují 5.1 repra? Jsou tam 4 konektory...
Jedu na Ubuntu 9.04

elkej

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 21 Prosince 2006, 20:42:58 »
No, já na ní mám těch konektorů víc :) Oranž.=subwoofer/center, modrý=line in, fialový=mikrofon, zelený=line out (přední repro), černý=rear out (zadní repro) a ještě joystick/midi. Odsud kabliky do subwooferu a z něj do bedýnek... 5.1 zvuk možno otestovat příkazem:
Kód: [Vybrat]
speaker-test -c6 -D plug:surround51V Ubuntu se mi líbí, že na rozdíl od Surround centra ve Windows, tady můžu ovládat každej reprák zvlášť. Žádný problémy jsem s touto kartou zatím nepozoroval.

lukyn01

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 22 Prosince 2006, 11:11:11 »
Díky za popis těch konektorů.. jinak .asoundrc tohle:

Citace
pcm.!default {
    type hw
    card 0
}

ctl.!default {
    type hw          
    card 0
}
Pak akorát nastavit ty šoupátka s označením Wave (LFE,Center) a hraje to 5.1
Jedu na Ubuntu 9.04

Dalis

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 27 Prosince 2006, 20:36:21 »
Citace: lukyn01
Pak akorát nastavit ty šoupátka s označením Wave (LFE,Center) a hraje to 5.1
Až na to, že aspoň u mě to potom nejde "Master" šoupátkem stáhnout všechno a pokud to chcete ztlumit, musi se každý reprák ztlumit zvlášť, nebo otočit s master volume knoflikem  na subwooferu. Toto HW řešení ale není nic moc, že... Máte někdo nápad, jak to vyřešit?

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #4 kdy: 30 Prosince 2006, 18:10:08 »
Pokud máte jen SoundBlaster Live a ne SB Live 5.1, tak na 5.1 zapomeňte, obyčejná livka má jen 4 kanály.
Kubuntu forever :-)

Dalis

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 31 Prosince 2006, 13:18:35 »
..samozřejmě, že se bavíme o SB Live 5.1. Bavime se teď trochu o nečem jiném.....

nick

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 07 Ledna 2007, 12:01:57 »
Ahoj mam taky tuhle kartu Sound Blaster 5.1Live a rad bych to nejak zprovoznil, zadne ovladace atd sem nenasel, se
 prakticky na zacatku. ma nekdo postup jak nainstalovat ovladac a provest presmerovani basu do subwooferu? Mam Genius Home Theater 5.1 a analogovy vystup

Dalis

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 07 Ledna 2007, 13:17:51 »
Drivery neni treba nejak instalovat, uz je tam urcite mas. Zkus napr. "lsmod", a hledej napr. "snd_emu10k1" ( lsmod | grep snd_emu10k1 ), uvidis, ze to tam uz urcite mas.
A zde jiz pouziji citaci ;-) "Pak akorát nastavit ty šoupátka s označením Wave (LFE,Center) a hraje to 5.1". Soupatkama se mysli tahla v napr. kmix.
A dalsi citace "Až na to, že aspoň u mě to potom nejde "Master" šoupátkem stáhnout všechno a pokud to chcete ztlumit, musi se každý reprák ztlumit zvlášť, nebo otočit s master volume knoflikem  na subwooferu."

Dalis

nick

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 07 Ledna 2007, 18:52:59 »
dik za info ale pomoci, jj uz to jede akorat sem musel doinstalovat ten kmix

spiq

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 13 Února 2007, 18:15:40 »
Ahoj,
taky mam SB Live 5.1 + Genius HT 5.1. Problem je v tom, ze system si nejak nerozumi s dotycnou kartou. Ruznymi zpusoby jsem se snazil kartu aktivovat, ale pokazde se system choval jakoby byl zasekly... Najizdel dlouho, ikony naskakovaly v nekolikavterinovem intervalu, atd atd. Zvuk, ktery se linul z beden povazuji za velmi zpomaleny a mozna i opakujici se znelku pri prihlaseni. Zatim teda jedu na integrovane atine.
Nevite pls nekdo, co s tim? Diky

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.