Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Spouštěč který spustí program s právy roota  (Přečteno 1739 krát)

Jurajus

• Návštěvník
Spouštěč který spustí program s právy roota
« kdy: 01 Března 2014, 21:59:02 »
Ahoj, mam Lubuntu 12.04 (lxde). Udelal jsem si spoustec na muCommandera. Spustec funguje. Jenze nemuzu napriklad vytvared zip archivy, protoze se muCommander nespusti s pravy roota.
Zkusil jsem do spoustece napsat:
Kód: [Vybrat]
Exec=sudo mucommanderV tomto pripade spoustec po dvojkliku nic nedela. Nekde sem se docetl ze je potreba nakonfigurovat sudo v sudoers pomoci prikazu visudo popripade rucne. Ale nevim jak to udelat. Poradí mi nekdo jak udelat spoustec s root pravy?

Dano V

• Stálý člen
  • **
Re:Spouštěč který spustí program s právy roota
« Odpověď #1 kdy: 01 Března 2014, 22:57:47 »
Kód: [Vybrat]
Exec=gksudo mucommander
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

Jurajus

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 01 Března 2014, 23:23:58 »
Diky, toho sem dosahl take pomoci gksu. Chce to ale porad heslo. Zkousim editovat sudoers, zatim se ale nedari. Obecne bych chtel nastavit aby "nejaky" user mohl spustet "nejakou" aplikaci bez hesla. Pak to pude i ze spoustece asi...

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
« Odpověď #3 kdy: 01 Března 2014, 23:26:21 »
Diky, toho sem dosahl take pomoci gksu. Chce to ale porad heslo. Zkousim editovat sudoers, zatim se ale nedari. Obecne bych chtel nastavit aby "nejaky" user mohl spustet "nejakou" aplikaci bez hesla. Pak to pude i ze spoustece asi...

Tohle by mohlo být řešení : http://askubuntu.com/questions/39281/how-to-run-an-application-using-sudo-without-a-password
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
« Odpověď #4 kdy: 01 Března 2014, 23:39:27 »
Takže by ten řádek měl vypadat nějak takhle : %admin ALL=(ALL)NOPASSWD:/usr/bin/tvoje aplikace
Kdyžtak mě někdo opravte.

edit : za předpokladu, že ten stroj nikdo jiný nepoužívá.
« Poslední změna: 01 Března 2014, 23:47:53 od martyj »
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

Jurajus

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 02 Března 2014, 00:07:13 »
Takže by ten řádek měl vypadat nějak takhle : %admin ALL=(ALL)NOPASSWD:/usr/bin/tvoje aplikace
Kdyžtak mě někdo opravte.

edit : za předpokladu, že ten stroj nikdo jiný nepoužívá.

Jj diky moc, nepsal jsem celou cestu k aplikaci, trotlovina :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.