Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rozbil jsem si VLC [vyřešeno]  (Přečteno 1927 krát)

Jurajus

• Návštěvník
Rozbil jsem si VLC [vyřešeno]
« kdy: 03 Března 2014, 22:48:04 »
Ahoj, VLC mi neslo spustit pod rootem. Tak sem podle tohoto navodu http://www.hackersgarage.com/vlc-is-not-supposed-to-be-run-as-root-sorry-solution.html, zkusil editovat binarku, to se ale nepovedlo. Soubor se asi nejak blbě uložil a pri spusteni terminal hlasil neočekávaný "(". Zazmatkoval jsem a tu binarku smazal, a vše co bylo v /usr/bin k vlc. Pak jsem se všelijak snažil, asi už pozdě, vše odinstalovat a znovu nainstalovat. Jenže  to nezabralo. Po instalaci se v /usr/bin nic nevytvorilo. A vlc ne a ne se spustit, hlasi to at dam znova apt-get insatll. Davam si facku a doufam v dobrou radu  :-[
« Poslední změna: 04 Března 2014, 20:46:59 od Petr Merlin Vaněček »

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Rozbil jsem si VLC
« Odpověď #1 kdy: 03 Března 2014, 22:54:26 »
Rada je: nikdy nelez do /usr/bin a ručně tam nic nemaž  ;)
Konfigurace je vždy v /home/.config/vlc > jinak byl nějaký důvod spouštět VLC pod rootem???
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #2 kdy: 03 Března 2014, 23:16:32 »
Pokud jsi jen mazal, zkus
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install --reinstall vlc vlc-nox

Jurajus

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 03 Března 2014, 23:37:17 »
Pokud jsi jen mazal, zkus
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install --reinstall vlc vlc-nox
Děkuji, pomohlo.

Rada je: nikdy nelez do /usr/bin a ručně tam nic nemaž  ;)
Konfigurace je vždy v /home/.config/vlc > jinak byl nějaký důvod spouštět VLC pod rootem???
Jj, když jsem zkoušel z krusadera spouštět nějake video ve vlc, tak se nic nedělo. Krusader zas ty prava roota potrebuje, na zapisovani do configů. A uz se mi podarilo zeditovat i tu binarku... jeste vyresit proc se mi nespoustej pdfka v defaultnim editoru a kdovi co jeste :]
« Poslední změna: 03 Března 2014, 23:58:50 od Jurajus »

donny

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 04 Března 2014, 09:12:37 »
Jurajus: delas to SPATNE! Krusader rozhodne nepotrebuje prava roota. Jestli jsi ho nekdy spustil pod rootem a on ti v domovskym adresari vytvoril konfiguracni soubory, do kterych ted nemas pristup, tak musis zmenit prava tech souboru.

Proboha, editovat binarku? Kde zijes? Takhle se veci u programu, kde mas pristup ke zdrojovemu kodu, skutecne neresi!

Ale hlavne jsem ti chtel rict jednu vec. Resis to OBRACENE.

V prvnim pripade vyres, abys nemusel vlc spoustet pod rootem, tj. pokud ho spoustis z Krusadera, ktery je pod rootem, tak abys nemusel toho spoustet pod rootem.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #5 kdy: 04 Března 2014, 11:28:27 »
OMG...

Editovat binárku od které mám zdroják, a ještě si neudělat zálohu... no, proti gustu ;D
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Jurajus

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 04 Března 2014, 19:06:26 »
Citace
Jestli jsi ho nekdy spustil pod rootem a on ti v domovskym adresari vytvoril konfiguracni soubory, do kterych ted nemas pristup, tak musis zmenit prava tech souboru.
Diky za tip, to bude ono.

Citace
Takhle se veci u programu, kde mas pristup ke zdrojovemu kodu, skutecne neresi!
jel jsem proste podle navodu. Popravde receno, mam linuxu par dni a netusim jak bych zkompiloval zdrojak. Tohle bylo v danou situaci rychly reseni.
Citace
Ale hlavne jsem ti chtel rict jednu vec. Resis to OBRACENE.
Beru si ponauceni ze vseho...
Citace
Editovat binárku od které mám zdroják, a ještě si neudělat zálohu... no, proti gustu ;D
jo podelal jsem to... chybama se clovek mučí, a občas i učí.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.