Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: AMD Duron900, 192RAM a nemožnost instalace  (Přečteno 1508 krát)

stimpy

• Návštěvník
AMD Duron900, 192RAM a nemožnost instalace
« kdy: 12 Února 2007, 18:30:00 »
Čau lidičky ,
Mám problém s instalací UBUNTU 6.06 LTS z originálních CD ( zkoušel jsem ze 2ks, i originál KUBUNTU). Spustím LIVE CD a i to je pomalé. Spustím Install a asi po půl hodině naběhne první okno. další už vůbec a Ubuntu se sekne. Zkoušel jsem i instalátor z Windows InstlixCDROMUbuntu 606 czech který nedělá instalaci v GNOME a při čtení z mechaniky nahlásí chybu že nemůže najít nebo přečíst .... Zkoušel jsem i ověřit CD a to je OK. Zkoušel jsem z jiné CDROM ale ani to nepomohlo. Ještě k sestavě: deska MSI 6340M Duron 900, 192RAM, gr. ATI RAGE THEATER AGP 32MB, HDD1 WD 80GB, HDD2 SG 80GB, CDRW SONY, DVDROM LITEON, nějaká síťovka a to je asi vše podstatné.
Poraďte co s tím, Mandriva 2007 běhala dobře. Jen abych nemusel moc věcí tahat z internetu (pomalé připojení)
Díky za rady

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #1 kdy: 13 Února 2007, 11:24:42 »
Pri uvodnej bootovacej obrazovke stlač tlačítko, kde možeš menit volby botovania, asi F6 (nie som si istý) a poskúšaj dopísať na koniec riadku tam tieto voľby postupne:
noapic nolapic
irqpoll
acpi=off
acpi=force

Vždy skús iba jednu z nich a dúfaj, že niektorá z nich zaberie. Viac sa dozvieš z chybových hlásení a to tak, ked naskočí už progessbar (prúžok :)) stlačíš Alt+F1.
PS, ak ti nebude dobre fungovat klávesnica stačí iba zmeniť na US. Čestinu si môžeš ponechat.
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 13 Února 2007, 11:29:50 »
Málo RAMky! LiveCD potřebuje 256 MB, doporučuji instalovat pomocí Alternate CD, instalace proběhne v textovém módu a je mnohem méně náročná na RAMku.

stimpy

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 13 Února 2007, 12:51:00 »
Citace: vojtech.t
Málo RAMky! LiveCD potřebuje 256 MB, doporučuji instalovat pomocí Alternate CD, instalace proběhne v textovém módu a je mnohem méně náročná na RAMku.
Přes instlux instalace běží taky v "tex. režimu"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.