mam několik problémů s ubuntu 14.04:
nainstaloval jsem jsem skype, ale nejde spustit. Když se ho pokusím spustit, objeví se v launcheru, ale na levé straně je u něj jednoduchá šipka a po kliknutí na ikonu znovu se nic neděje. Zkoušel jsem ho instalovat ze souboru staženého ze stránek skypu, i klient z centra softwaru. Bez výsledku.
Řeším taky problém s překreslováním. Není plynulé, což způsobuje spoustu problémů, například už při jakémkoli psaní textu, kdy se dozvím vždy až po několika sekundách, jestli jsem smazal chybu nebo ne.
Poslední dotaz mám ohledně spouštěčů. Když jsem procházel návody, našel jsem, že nejjednodušší způsob jak vytvořit spouštěč je přetažení z launcheru. V mém případě ale pokud chytím ikonu v launcheru, a přetáhnu ji na plochu, nevytvoři se spouštěč, ale mění se jen umístění v launcheru. Je tohle o nastavení nebo je někde chyba?
ještě se mi stává, že že se kurzor myši zasekne v launcheru. Po "zatřepání" myší pak teprv odjede jinam.
Počítač: acer apire 3820TG, svobodné ovladače grafiky (nesvobodný nefunguje vůbec)
Díky za jakoukoli radu.