Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: DOSEMU bez zvuku hry nenajdou sound blaster  (Přečteno 2083 krát)

MortalThing

• Návštěvník
DOSEMU bez zvuku hry nenajdou sound blaster
« kdy: 10 Května 2014, 23:49:49 »
Zdravím, jsem nováček to 1. řadě ale předem děkuji za všechny rady

Mám nainstalované ubunty verze 12.04 LTS nainstaluju si normálním způsobem program DOSEMU

řeším problém stím, že mi nejde zvuk u her. Hra se spustí to je OK. ale když dám setup u vetšiny dosových her a zadám nastavení sound blasteru vůbec ho nedetekuje neřešil jste to někdo už?

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
Re:DOSEMU bez zvuku hry nenajdou sound blaster
« Odpověď #1 kdy: 10 Května 2014, 23:58:47 »
Ahoj, nezkoušel jsi náhodou i DOSbox, nebo trváš na Dosemu ?
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

MortalThing

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Května 2014, 00:19:34 »
Trvám no ;) z jistých důvodu na Dosemu jelikož Dosbox má svoje mouchy..praskaní zvuku atd..Takže pokud by se mi podařilo nějak sprovoznit dosemu bylo by to o dost lepší a kompatibilnější..

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
« Odpověď #3 kdy: 11 Května 2014, 00:29:45 »
Mě třeba DOSBOX běhá parádně na 12.04. Dal bych mu šanci, pochybuju, že tu někdo používá DOSEMU. A nebo Googlit :
Kód: [Vybrat]
9.3. Why doesn't my soundcard software work with dosemu?

Dosemu includes a Sound Blaster 16 emulator called SBemu. See sound-usage.txt for information on setting this up. It may not work for everything. Programs that are known to work are Impulse Tracker and most games. One that is known not to work well is FastTracker II.

If you have trouble getting sound to work at all, make sure you have a working OSS driver and have configured everything properly as described in sound-usage.txt. If most of your sound software works but some programs don't detect sound, make sure your BLASTER environment variable is set properly. Finally, make sure you are aware of the difference between digital sound, FM, and MIDI; it may be, for example, that you have digital sound working but MIDI isn't set up properly.

If you believe DOSEMU really is having trouble with a specific program, and it isn't a configuration error on your part, then please, submit a bug report! Have a look at sound-usage.txt for information on getting debugging output.
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

donny

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 11 Května 2014, 11:46:14 »
Trvám no ;) z jistých důvodu na Dosemu jelikož Dosbox má svoje mouchy..praskaní zvuku atd..Takže pokud by se mi podařilo nějak sprovoznit dosemu bylo by to o dost lepší a kompatibilnější..

Mozna by stalo za to vyresit problemy s praskanim zvuku na dosboxu, pripadne ty "atd." problemy (jake?). Fakt nevim, co myslis tim, ze dosemu je kompatibilnejsi.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

MortalThing

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 11 Května 2014, 12:44:08 »

Mozna by stalo za to vyresit problemy s praskanim zvuku na dosboxu, pripadne ty "atd." problemy (jake?). Fakt nevim, co myslis tim, ze dosemu je kompatibilnejsi.

Zdravím mám na mysli hru spellcross která potřebuje tak procesor pentium 1 cca 100Hz pro plynule hraní při nastavení dynamického a puštění dosboxu na cpu na max funguje sice hra plynule ale praská zvuk... Což je dost otravne...a kolikrát nepříjemné hrál jsem si s nastavením dosboxu cca 2 týdny a prostě různé nastavení ale nic nepomohlo. Dále je tu další takoví zádrhel spellcross umí ject i v rozlišení 1024x800 a sorry dosbox prostě tohlec už nestíhá. Měl jsem možnost vyzkoušet mnoho emulatorů a jediný který ještě neproběhl testem je. Dosemu, tak proto.

např ten Dosbox ,Pcem - http://pcem-emulator.co.uk/ , SPC/AT v.0.97 - http://soviet-pc.narod.ru/

Když už funguje zvuk není podpora Cdrom nebo špatně funguje myš prostě vždicky narazíte na nějakej trabl.

Deadly

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 11 Května 2014, 16:22:51 »
DOSBox bych nezavrhoval. Je to skvělí nástroj, zvlášť ve spojení s "DOSBox Game Launcher" - doporučuji! Jenže DOSBox je na hardware náročnější než DOSEmu a z toho myslím pramení Tvé problémy. Na to ukazuje nejen praskání zvuku, ale i to že DOSBox při vyšším rozlišení "nastíhá". Mám již sice staré železo (viz níže), ale u žádné hry jsem na problémy nenarazil.
Nicméně, nejsi sám a řeší to třeba tady:
http://www.gog.com/forum/general/sound_issues_in_some_dosbox_games/page1

Nastavení zukovky by mělo být takto (v setupu hry je důležitých prvních pět hodnot):
sbtype=sb16
sbbase=220
irq=7
dma=1
hdma=5
sbmixer=true
oplmode=auto
oplemu=default
oplrate=44100
Některé hry využívají MIDI a to se mi normálním způsobem nepodařilo zprovoznit až jsem našel řešení tady:
http://macilatthefront.blogspot.cz/2010/05/timidity-and-dosbox-in-ubuntu-1004.html

Přikládám příklad mých nastavení v DOSBox Game Launcheru.

[příloha smazaná administrátorem]
Intel Core i5-4690K 3.50GHz, 16 GB RAM, GeForce GTX 1060 6GB, ASUS Xonar DGX, U̶b̶u̶n̶t̶u̶ ̶22.̶0̶4̶ ̶6̶4̶b̶i̶t̶,̶ Linux Mint 22 Cinnamon 64bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.