Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: V UBUNTU 12.04 nefunguje WiFi připojení přes Intel(R) Pro/Wireless 3945ABG  (Přečteno 2408 krát)

paveljel

• Návštěvník
Zdravím všechny.
Vyzkoušel jsem UBUNTU 12.04 bez instalace jen z DVD. Vše naběhlo OK, ale WiFi připojení k netu nikoliv. Mám notebook HP Intel Core 2 Duo CPU T7250 se síťovou kartou Intel(R) Pro/Wireless 3945ABG.
Pokusil jsem se síťovku v Ubuntu aktivovat, ale vypadá to tak, že ji OS neidentifikoval, protože v rolovacím menu bylo zapnutí WiFi  neaktivní. Podle mého téměř laického názoru asi chybí ovladač na zmíněnou síťovku pro Linux.
Když jsem UBUNTU vypnul a restartoval NB k návradu do WinXP, tak zůstala síťová karta naktivní a nešla ani zapnout. Musel jsem počítač vypnout úplně a znovu zapnout a pak se ve Wireless Assistant dala karta aktivovat. Domnívám se tedy, že UBUNTU síťovou karu neidentifikoval a proto s ní nepracuje.

Může mi někdo s tímto problémem poradit, příp. kde sehnat potřebný ovladač a jak jej do OS UBUNTU nainstalovat?

Díky
Pavel J.

Dano V

• Stálý člen
  • **
Na začiatok by nebolo zle dať výpis z ↓
Kód: [Vybrat]
lspci -nnk | grep -iA2 net
Kód: [Vybrat]
dmesg | grep iwltu je niečo k tej karte post #9
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2173990&p=12787593#post12787593
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

paveljel

• Návštěvník
Velmi děkuji za snahu mi pomoci.
Protože však patřím do kategorie tzv. "IT blbů", tak odpovědi jaksi nerozumím. Proto bych byl rád, kdyby mi někdo z Vás IT odborníků mohl podat polopatický návod ve stylu uživatelské příručky pro laiky, jak si s tím poradit. :-[
Dano V píše: "Na začiatok by nebolo zle dať výpis z ↓" - a já se ptám, kde ho mám a jak získat?
Dále: - co znamená kód "lspci -nnk | grep -iA2 net" a dále kód "dmesg | grep iwl" a co se s nima dělá a jakým způsobem.
Pokud se v tomto fóru my obyčejní uživatelé PC nedočkáme takovýchto návodů, tak nemá cenu sem vůbec chodit. Pak je to fórum jen pro ajťáky a ne pro IT laiky. :(

Díky za pochopení.

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
Velmi děkuji za snahu mi pomoci.
Protože však patřím do kategorie tzv. "IT blbů", tak odpovědi jaksi nerozumím. Proto bych byl rád, kdyby mi někdo z Vás IT odborníků mohl podat polopatický návod ve stylu uživatelské příručky pro laiky, jak si s tím poradit. :-[
Dano V píše: "Na začiatok by nebolo zle dať výpis z ↓" - a já se ptám, kde ho mám a jak získat?
Dále: - co znamená kód "lspci -nnk | grep -iA2 net" a dále kód "dmesg | grep iwl" a co se s nima dělá a jakým způsobem.
Pokud se v tomto fóru my obyčejní uživatelé PC nedočkáme takovýchto návodů, tak nemá cenu sem vůbec chodit. Pak je to fórum jen pro ajťáky a ne pro IT laiky. :(

Díky za pochopení.

Ty příkazy se zadávají do terminálu, který se vyvolá zkratkou ctrl+alt+t. Výpis se pak dá do položky code # kterou najdeš nad smajlíky, až budeš odpovídat. Všechno podstatné je na wiki http://wiki.ubuntu.cz/
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

geofre

Díky za pochopení.

Fórum je naprosto pro každého, ALE člověk musí znát alespoň základní fakta... Proto by každý začátečník měl začít (jak už psal Martyj) na wiki, kde je popsáno vše důležité, ba co víc, vysvětleno vše základní!
Vím, že v dnešní době nikdo žádné návody nečte, protože to je nedůstojné, ale ono se tím opravdu spousta věcí objasní, ulehčí a vysvětlí...

U windows také musíte mít základní znalosti aby bylo možné s nimi pracovat...
Když vám někdo řekne, najeďte myší na start, težko chytíte za ocas myš ve spíži a nepůjdete s ní na závody, aby jste ji nechal najet na start...
Stejně tak je potřeba se orientovat v různých pojmech v Ubuntu (Linuxu obecně) takže když se má dát nějaký výpis z terminálu, tak nepojedete na letiště a nebudete žádat obsluhu o výpis směn na daném terminálu...
Ubuntu Mate 14.04 LTS / W7 64-bit

paveljel

• Návštěvník
Pro "martyj":
Díky za vysvětlení. Teď už mi to je jasnější a zkusím s tím něco provést a pak dám vědět jak to dopadlo.

paveljel

• Návštěvník
Pro "geofre":
Samozřejmě jsem si mnohé návody ve Wiki přečetl, ale bohužel jsem ten o připojení přes WiFi přehlédl.
Díky za rádoby vtipné poučení. Určitě se polepším a nastuduju si ve Wiki vše potřebné a nebudu "... chytat myš za ocas a běžet s ní někam na start", atd., s tím  už jsem se cca před 15-ti lety dokázal vypořádat.
Chtěl jsem jen naznačit, že tu komunikaci zde je potřeba psát srozumitelným jazykem, abychom se neustále nemuseli ptát na vysvětlení. Až budu v UBUNTU dělat několik měsíců či roků jako Ty, tak se už na nic ptát nebudu.
Nazdar!

Dano V

• Stálý člen
  • **
...
Samozřejmě jsem si mnohé návody ve Wiki přečetl...
Pán Jelínek, tak v tých „mnohých” návodoch sa výnimočne nikde nijaký terminál nespomína? A o príkazoch ani nehovorím ;)
Len tak pre naznačenie kam tým mierim
wiki.ubuntu.cz > základy ↓
Citace

1 Instalace programů - Jak si nainstalovat nový program
   2 Centrum softwaru pro Ubuntu - základní a jednoduchý nástroj pro instalaci programů (pro Ubuntu 9.10 a novější)
   3 Odstranit - jednoduchý nástroj pro instalaci programů
   4 Nautilus - Výchozí grafický správce souborů. Zde se dozvíte několik tipů, jak s ním jednoduše pracovat.
   5 Terminál - Většina návodů vám poradí spustit nějaký příkaz. Jak se příkazy spouštějí se dozvíte zde.
   6 GNOME Panel - Co všechno najdete na panelech po stranách obrazovky a jak tam přidat nové aplety
   7 Spouštěč - jak si vytvořit ikonku na ploše pro spuštění vybrané aplikace
   8 Root sudo - Správa počítače se provádí použitím 'sudo'. Tato stránka vysvětluje proč.
   9 Spustitelný příznak - Jak označit soubor jako spustitelný a následně jej spustit
   10 Skryté soubory - Co jsou a jak se zobrazí skryté soubory. Kam si ukládají programy své konfigurační soubory.
   11 Oficiální dokumentace - Oficiální dokumentace k Ubuntu napsaná Ubuntu týmem

Takže hovoriť o čítaní mnohých návodov mi príde...   ehm, ako by som to povedal   no nech si doplní kto chce čo chce
Nazdar!  ;)
geofre K+ za snahu a vtipnosť
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

paveljel

• Návštěvník
Po úplné instalaci UBUNTU 12.04.4 na NB se problém připojení přes WiFi neprojevuje, takže to vše je možno považovat za vyřešené. Děkuji těm, kteří se snažili bez zbytečných komentářů pomoci. Na ostatní odpovědi se mi nechce reagovat.
Přeji všem mnoho dobrého.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.