Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: UNITY, KDE, LXDE a XFCE NA JEDNOM PC  (Přečteno 1751 krát)

Benjamín Peraus

• Návštěvník
UNITY, KDE, LXDE a XFCE NA JEDNOM PC
« kdy: 20 Května 2014, 11:39:14 »
DOBRÝ DEN chtěl bych se zeptat jestli někdo neví jaké balíky nainstalovat aby v možnostech sezení před přihlášením mohl si vybrat např lubuntu nebo kubuntu místo ubuntu. pokut jsem nainstaloval xubuntu-desktop tak se mi i graficky změnilu ubuntu. to samé i u kubuntu. bylo potom ubuntu trošku jiné a chtěl bych ještěc se zeptat jestli někdo nezna nejaky prikaz nebo neco abych mel přihlašovací obrazovku v ubuntu ne v např kubuntu. Děkuji za odpovědi

janek-m

• Host
Re:UNITY, KDE, LXDE a XFCE NA JEDNOM PC
« Odpověď #1 kdy: 20 Května 2014, 11:59:16 »
Nie je nič horšie, ako doinštalúvať toľko iných prostredí do pôvodného. Každé jedno prostredie si dotiahne kopec vlastných programov a v systéme vzniká hotový "guláš". Už vôbec nikomu neodporúčam inštalovať do Gnome prostredie KDE (Kubuntu). KDE je postavené na Qt knižniciach a môžu v pôvodnom systéme vznikať rôzne problémy. Ak chcete testovať iné systémy, vhodnejšie je použiť Live USB/DVD.
Citace
ještěc se zeptat jestli někdo nezna nejaky prikaz nebo neco abych mel přihlašovací obrazovku v ubuntu ne v např kubuntu. Děkuji za odpovědi
Stačí odinštalovať plymouth-theme príslušného prostredia - napr. aj cez sysnaptic vyhľadať balíčky:
Kód: [Vybrat]
plymouth-theme-kubuntu-logo, plymouth-theme-kubuntu-text alebo slovo "kubuntu" nahradiť iným prostredím.

Cuore

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 20 Května 2014, 12:00:27 »
Na tyto kočko-psi zapomeň, nikdy to nebudeš mít čistý systém, protože máš stejný / a /home. Proto jakmile do ubuntu doinstaluješ Xfce, tak si schopný používat např. v xubuntu thunar i nautilus. Takhle opravdu NE.

Benjamín Peraus

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Května 2014, 13:36:43 »
Citace
Na tyto kočko-psi zapomeň, nikdy to nebudeš mít čistý systém, protože máš stejný / a /home
   nainstaloval jsem balík kde-plasma-desktop , gnome,lubuntu-desktop a nic se nesmíchalo vše běhá jak má. mám tedy výběr mezi gnome, kde, unity, LXDe. 
Citace
Nie je nič horšie, ako doinštalúvať toľko iných prostredí do pôvodného. Každé jedno prostredie si dotiahne kopec vlastných programov a v systéme vzniká hotový "guláš"

Pokut nainstaluješ ubuntu z live CD tak pokut neprovedes žádnou změnu tak máš na přihlašovací obrazovce v možnostech sezení možnosti plocha plasma, ubuntu, gnome... a nemíchá se to :D :D :D
Jen ještě plymouth... jsem odinstaloval ale asi nemam nainstalovany ubuntu přihlašovací obrazovku. Ale mam nainstalovany  plymouth-theme-ubuntu-logo, plymouth-theme-ubuntu-text nevíte proč mi nejde ubuntu přihlašovací obrazovka???

janek-m

• Host
« Odpověď #4 kdy: 20 Května 2014, 14:01:02 »
Tak ešte vyskúšať príkaz v terminále:
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg-reconfigure plymouth-theme-ubuntu-logo

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.