20x8 = 160Mbit ... tedy jsi na gigabitové síti?
2MB/s není nic moc, ale tím bych se zatím moc nezaobíral.
Co konkrétně nefungovalo z toho, co jsem napsal? Jakou IP si vzal ten HDD v případě vytvoření bridge připojení?
Co takhle nějaké výpisy, adresy, trochu vaříme z vody, pokud chceš kvalitnější odpověď, dodej kvalitnější popis problému.
PS: Jen pro jistotu ... máš tu WiFi nakonfigurovanou jako WDS?
Mám tento pci wifi adaptér:
05:00.0 Ethernet controller: Qualcomm Atheros AR2417 Wireless Network Adapter [AR5007G 802.11bg] (rev 01)
a eth adaptér:
03:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 09)
a 150Mbs wifi router TP-link -WR741N - WDS disabled, ale to si myslím, že je v pořádku ne?
Kabely kategorie 5e
Jako přílohu přikládám okno NM-appletu. Nejspíš by stačilo vidět v principu, co do kterého okna zadat a mělo by fungovat, bohužel střílím naslepo. Normálně mi počítač dává IP pro disk 10.42.0.1, tak jsem zkusil přes ifconfig natvrdo přidělit disku adresu 192.168.1.x a to už mi to nešlo vůbec. Nevím tedy, zda není potřeba v ubuntu nějak vypnout automatické přidělování IP adres (DHCP) a další věc je, zda ten bridge je správně nastaven. Myslel jsem, že v případě takto triviální věci se dá poradit i obecně, proto jsem zatím neaplikoval žádné výpisy a ani netuším, jaké výpisy by byly potřeba, abych problém ještě hlouběji popsal, mě přijde, že zadání problému je jasné. Jestli je tedy potřeba ještě nějaké informace doplnit, naveďte mne prosím pomocí nějakého příkazu.
Již čtu nový příspěvek, tak toto berte prosím jenom pro informaci

[příloha smazaná administrátorem]