Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace flashplayeru na lubuntu (mozilla firefox)  (Přečteno 1388 krát)

Tess

• Návštěvník
instalace flashplayeru na lubuntu (mozilla firefox)
« kdy: 23 Června 2014, 17:09:26 »
Zdravím, instalovala jsem si na svůj PC linuxovou distribuci lubuntu. Z předchozích xpéček jsem zvyklá na chrome. Tak jsem si stáhla chromin, ale nefunguje tak, jak by měl. Např. když chci zadat do nějakého pole nick, tak se tam nedá nic psát.. ale vkládat text najednou jde.. tak jsem ho odinstalovala a zkusila chrome jako takový, ale ten při spouštění vždy hodí chybu.. :( tak taky šel pryč.. tak používám teď mozillu, ale vadí mi, že nezobrazuje nic, co je v rámci flash, a když si spustím na youtube video, tak se sice zvuk neseká (narozdíl od xpéček), ale video jede jako kdyby to byla prezentace fotek.. hledám tedy jak to vyřešit... nejlepší by byl asi klasický adobe flash player, ale koukala jsem na anglickým fóru, že se stažený soubor .rpm musí převést na .deb.. dalo by se to vyřešit nějak jednodušeji? nebo je někde návod jak na stahování aplikací které nespadají do centrumu softwaru pro lubuntu? díky :) :)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:instalace flashplayeru na lubuntu (mozilla firefox)
« Odpověď #1 kdy: 23 Června 2014, 22:08:29 »
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install flashplugin-installernefunguje?

Mozno bude treba pred tym povolit balicky tretich stran.
http://wiki.ubuntu.cz/pr%C5%AFvodce_po_instalaci#%C3%BAprava_seznamu_zdroj%C5%AF

Ak v lubuntu nieje centrum softveru ale synaptic tak ho otvor-nastavenia-zdroje softveru. Ostatne podla obrazku a pre istotu potom prikaz v terminale
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get update
Alebo ked uz budes v synaptic tak po nastaveni zdrojov stlac tu modru sipku co je do kruhu tym sa prevedie ten prikaz update a mozes tam aj rovno najst ten balik flashplugin-installer a dat ho nainstalovat.  ;D
« Poslední změna: 23 Června 2014, 22:17:42 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Tess

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 24 Června 2014, 10:42:45 »
vyzkoušela jsem a nic :( jediný co se změnilo je, že se teď video nezobrazuje vůbec, jen bílé pole :(

Ventero

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 25 Června 2014, 18:49:19 »
Jakou verzi Lubuntu?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.