Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém se zvukovkou a nastavením systému  (Přečteno 1981 krát)

sukovanej

• Návštěvník
Problém se zvukovkou a nastavením systému
« kdy: 16 Června 2014, 17:05:28 »
Mám následující problém(y):

z ničeho nic mi přestal fungovat zvuk (předtím bez problémů fungoval), zkusil jsem reinstaloval Alsa a nastal další problém, bezprostředně po instalaci mi zmizela většina položek v nastavení systému a při přejetí kurzoru do titulku okna se vypisuje "Unknown Application Name".

Když jsem zkoušel přehrávat zvuk, extrémně velmi slabě jsem slyšel ze sluchátek výstup přehrávat a při Alsa force-reload jde slyšet lupání v připojených sluchátkách, takže by snad zvukovka nemusela být poškozená (taky nechápu, proč by měla...).

Tuší někdo, kde by mohla být chyba, přijímám jakékoli nápady na řešení.

Předem díky.

Rover623

Re:Problém se zvukovkou a nastavením systému
« Odpověď #1 kdy: 16 Června 2014, 17:12:40 »
Asi by to chtělo spíš reinstalovat pulse-audio nebo se ho úplně zbavit, tenhle stav máš asi teď

sukovanej

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Června 2014, 17:34:55 »
Díky za odpověď, nakonec mě zachránil alsamixer. Pořád ale nechápu, proč se stalo, co se stalo, s nastavením systému - jak to spolu vůbec souvisí?! Mám ntb a také mi přestal fungovat shortcut pro regulaci hlasitosti, to obstarává také PulseAudio?

EDIT: Reinstalací gnome-control-center je problém vyřešen!

Vím, že to není úplně "košer", ale pořád bych ještě rád vyřešil v tomto vlákně problém s klávesovými zkratkami z ntb a s tím, že nastavení zvuku v nastavení systému nefunguje úplně korektně. Nezobrazí se žádná vstupní ani výstupní zvuková zařízení a regulace zvuku posuvníkem taktéž nefunguje.
« Poslední změna: 16 Června 2014, 17:49:58 od sukovanej »

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 16 Června 2014, 22:34:13 »
Tu ikonu obstarává nějakej indicator, nevím jakej, zkus v Synapticu hledat něco jako indicator-sound

Klávesové zkratky tam dohodíš normálně v nastavení klávesanice, pokud tam jsou, definuj je znovu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.