Dobrý den,
mám 2 obecné dotazy, nesouvisí úplně spolu, přesto si je dovolím pro šetření místem dát do 1 vlákna.
Nainstaloval jsem Xubuntu 14.04 LTS. Vše co potřebuji šlape až na 2 věci:
1. V předchozí verzi (12.04) mi upozornění na dostupné aktualizace vyskakovalo v oznamovací bublině, která se sama po chvíli zavřela a zůstala jen ikonka v ozn. oblasti na hl. panelu s možností kliknutí a vybalení roletky možností (aktualizovat vše, prohlédnout aktualizace... atd). V této nové verzi mi vyskakuje hned aktualizační okno. Více mi vyhovoval předchozí systém hlášení aktualizací, lze se k němu nějak vrátit?
Tento první "problém" nepovažuji za nijak zásadní, je to jen otázka osobního vkusu, pokud se ho nepodaří vyřešit, je mi to vcelku jedno. Druhý však pro mě poměrně zásadní je:
2. Nějak nemohu najít orig. Acrobat reader (Adobe), mám přidaný zdroj "partneři canonicalu", ale ani v centru SW, ani v synapticu "acroread" nelze najít. V Ubuntu Tweak je Acrobat Reader v nabídce, ale po kliknutí na něj se zobrazí hlášení, že je nedostupný... Lze nainstalovat tento SW nějakým alternativním (ale korektním) způsobem nebo bude v budoucnu opět k dispozici?
Upozornění: Prosím, ušetřete si čas Vy, kteří se chystáte odpovědět dotazem typu "proč nepoužíváš...??" a rady typu "používej jiný prohlížeč než AR..." Potřebuji prostě AR, proto také tento dotaz pokládám!
Velmi děkuji, přeji pěkný den.