Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace na libretto 100ct (166mhz 96mb RAM)  (Přečteno 2302 krát)

Pat

• Návštěvník
Instalace na libretto 100ct (166mhz 96mb RAM)
« kdy: 14 Února 2007, 17:22:34 »
Jiz nejakou dobu pouzivam tento notebook s win 98. Pod operou je mozne bez vecich problemu prohlizet naprostou vecinu webu, ikdyz kvuli rychlosti mam vyply Flash. Ted sem zacal na dektopu pouzivat Ubuntu a presto ze v linuxu jsem zacatecnik (win ovladam vcelku slusne), tak se mi zacal celkem libit. Chtel bych tedy skusit nainstalovat linux na tenhle notebook. Jen nevim jestli je to vubec mozne/pouzitelne, byl bych rad kdyby to mohlo byt Ubuntu (XUbuntu) stejne jako na desktopu, prece jen sem si uz zvykl. Pojede na tom XFCE? Pripadne je nejake jeste nenarocnejsi prostredi? (kdyz tam jedou win98 tak snad musi byt nejaka linux alternativa). Na vzhledu a ovladani vubec nezalezi bylo by to jen na web + terminal. Dalsi problem vidim v tom ze pocitac nema ani CD-rom ani disketovku, respektive ma, ale oboji externi pres PCMCIA. To bych ale snad vyresil pomoci http://marc.herbert.free.fr/linux/win2linstall.html. V pripade ze je (X)ubuntu nevhodny tak bych sel, ikdyz nerad, i do jiny distribuce.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 14 Února 2007, 17:26:59 »
XFCE nevim jestli poběží, tak bych vsadil na jistotu - fluxbuntu - ubuntu s graf. prostředím fluxbox - více na http://fluxbuntu.org/

Pat

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Února 2007, 23:22:36 »
Diky,
zatim jsem vyskousel fluxbox jen jako balicek bod svym desktopovym ubuntu, a musim rict ze se mi fakt liby, akorat mam uplne prazdny menu, takze sem si ho musel doplnovat atd. ale to by se snad vyresilo instalaci primo fluxbuntu, akorat z jejich stranek moc nechapu jestli je jeste aktualizovanej? ikdyz i kdyby ne tak vlastne nevidim zas tak moc duvodu proc by mi to melo vadit ...
V nejhorsim vyskousim este damm small linux, ale zas se mi popravde receno nechce moc skoumat naky nastaveni a prizpusobovat si to pro sebe, ta jednoduchost je to hlavni co se mi na ubuntu libi (:

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 14 Února 2007, 23:54:09 »
Fluxbuntu by mělo vycházet pravidelně společně s Ubuntu.

Pat

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 17 Února 2007, 11:48:16 »
nak se mi nedari ta instalace z hdd, vecina z navodu co sem nasel je pro instalaci pres sit (sitovku mam jen PCMCIA). Neni nejaka moznost jak udelat z image CD partiton na hdd, a pak z ni nabootovat? zdalo by se mi to jako nejjednodusi reseni

Pat

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 17 Února 2007, 15:01:17 »
Tak se snazim postupovat podle tohoto navodu:http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=120 , neco podobneho je i na wiki. Jedina zmena kterou jsem provedl ze sem zmenil (hd0,0) na (hd0,1) protoze soubory mam na druhe partition. Problem je ze mi hned u prvniho radku pise chybu
Error 19: Cannot mount selected partition
nevite co s tim?

Pat

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 17 Února 2007, 16:39:52 »
Tak sem se nakonec odhodlal, vytahl hdd a zacal instalovat na desktopu s cdromkou, problem je ze instalator vyzaduje pro / oddil alespon 2048, coz je velikost celeho hdd (navic se mi to pro fluxbuntu zda trochu moc). De to nejak obejit?
a jeste jedna vec, kdyz to takhle udelam, nebude po vraceni hdd problem s konfiguraci ovladacu atd?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.