Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zmena farby hl. panela v Kubuntu  (Přečteno 2598 krát)

kocko

• Návštěvník
Zmena farby hl. panela v Kubuntu
« kdy: 24 Července 2014, 12:23:59 »
Zdravím, linuxáci prosím nesmejte sa mi , ale po dlhom trápení s Windows 8 som rozdelil disk a nainštaloval Kubuntu, lebo mi vzhľadovo najviac vyhovoval.
Všetko mi šlape v pohode, som spokojný, ale rád by som si zmenil farbu spodného hlavného panela z bielej na inú. V hlavných syst. nastaveniach je možnosť meniť témy okien a všetko možné, ale na panel to nemá vplyv a je stále biely. Po kliknutí na panel mi ponúka len zmenu výšky, hrany a pridanie widgetov a to je všetko.
Kde sa teda a ako mení farba hl. panela ???        / Kubuntu - verzia 14.04. /

Hmm, a to v Kubuntu nejde na ploche vytvoriť kliknutím pravým tlač. myši textový dokument či priečinok ? to ma troška dojalo ....

Ďakujem za všetky rady.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re:Zmena farby hl. panela v Kubuntu
« Odpověď #1 kdy: 24 Července 2014, 13:15:19 »
Panel: Nastavení systému → Vzhled pracovní plochy → Motiv plochy

"Klasická" plocha: pravý klik na plochu → Nastavení 'Výchozí plocha' → Rozvržení → Složka

kocko

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 24 Července 2014, 20:05:04 »
Vojtěch Trefný, dík za odpoveď, ale návod asi platí v Ubuntu . V Kubuntu mi to nešlo podla toho postupu ako si písal.
Nevadí vykašlem sa na to, len ma dojíma taká jednoduchá vec ktora je bežná vo Windows i v MAC a tu to nejde .

Dík ešte raz - snaha sa cení  :)

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #3 kdy: 24 Července 2014, 20:58:38 »
Vojtěch Trefný, dík za odpoveď, ale návod asi platí v Ubuntu . V Kubuntu mi to nešlo podla toho postupu ako si písal.
Nevadí vykašlem sa na to, len ma dojíma taká jednoduchá vec ktora je bežná vo Windows i v MAC a tu to nejde .

Dík ešte raz - snaha sa cení  :)

To bylo rozhodně pro KDE, momentálně nemám jedinou instalaci KDE, ale ta nabídka vypadala zhruba takto:

Ve výchozí instalaci moc témat není, ale je tam klikátko pro instalaci dalších. Sice jsem nikdy pro KDE nenašel téma, které bych považoval za vkusné a zároveň plně funkční, ale je jich dost ;)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #4 kdy: 24 Července 2014, 21:12:16 »
A já se přidám s obrázkem k druhé části otázky:

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.