Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: gnome-screenshot - snímek obrazovky  (Přečteno 2089 krát)

george111

• Návštěvník
  • Per Aspera ad Astra.
gnome-screenshot - snímek obrazovky
« kdy: 03 Prosince 2014, 15:38:06 »
Ahoj,

řeším divný problém. V Ubuntu 14.04.1 se mi po stisku klávesy "Print Screen" ozve správně skoro okamžitě zvuk fotoaparátu, ale samotný snímek (okno appl. "Snímek obrazovky") se mi objeví, až s prodlevou cca 20-30s. Nastavení "delay" v dconf-editoru mám 2s - ale to je stejně jiný časový parametr.

Setkal jste se s tím někdo ? A co s tím ?

P.S. používám externí monitor přes DVI, ale i když monitor odpojím tak to nemá vliv.

Díky za nakopnutí.
Write programs that do one thing and do it well. Write programs to work together. Write programs to handle text streams, because that is a universal interface.

Dano V

• Stálý člen
  • **
Re:gnome-screenshot - snímek obrazovky
« Odpověď #1 kdy: 04 Prosince 2014, 21:07:24 »
Zmena ovládača ku grafickej karte? Ak je v ponuke.
Shutter (for screenshots) goes slow

This is a problem with your video driver. Run “Additional Drivers” from the unity dashboard and snag the non-generic video drivers. You’ll notice an overall speed boost for everything else too.

Following your suggestion, I went to System Settings > Software & Updates > Additional Drivers
I seemed to be using the recommended driver, but opted for the first proprietary one in the list.

The results are completely satisfactory!
All responses are now immediate.

Thank you very much for that excellent advice!
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

george111

• Návštěvník
  • Per Aspera ad Astra.
« Odpověď #2 kdy: 05 Prosince 2014, 17:07:38 »
Díky. Nicméně asi to nebude můj problém - používám generický ovladač na grafiku.

[příloha smazaná administrátorem]
Write programs that do one thing and do it well. Write programs to work together. Write programs to handle text streams, because that is a universal interface.

juwa2

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 05 Prosince 2014, 17:18:51 »
Problém se vyskytuje i u jiných aplikací pro screenshoty?

george111

• Návštěvník
  • Per Aspera ad Astra.
« Odpověď #4 kdy: 07 Prosince 2014, 15:57:05 »
Jiné programy jsem nezkoušel. Ale divná věc se stala - po instalaci bezpečnostních patchů vše chodí normálně. Používám skoro téměř výlučně pouze suspend do RAM - NB nevypínám a hibernace pouze v případě vybité baterky (návyky ze zapůjčeného MACu, kde tohle funguje perfektně  :) ) Nicméně ani několik předchozích restartů chybu neodstranilo, až nyní chyba"sama" zmizela. Budu pokračovat ve vlákně pokud se bude chyba opakovat.

Díky.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.