Řekl bych že to nebude ani tak problém Dosboxu jako chybějících jazykových souborů podporující češtinu
http://m.linuxexpres.cz/praxe/krabice-plna-dosuNa této stránce je vše potřebné ... jen sjeď až na nadpis "Učetnictví" a najdeš tam tohle :
Druhým úkolem, kterého se měl DOSBox zhostit, bylo účetnictví. Testoval jsem funkčnost demoverze programu MRP od společnosti MRP-Informatics, s.r.o. Instalace jednotlivých částí programu proběhla podle návodu a zcela bez problémů.
Dle očekávání nastaly potíže s podporou české diakritiky. DOSBox sice podporuje externí jazykové soubory, ale ty řeší pouze překlad interních textů. Českou lokalizovanou verzi jsem našel na stránkách lightninggroup.org, ovšem výhradně pro Windows. Program MRP naštěstí může bez problémů fungovat s vypnutou diakritikou. Při dalším zkoušení jsem narazil na opravdu závažný problém. To, že v DOSBoxu chybí podpora USB portu, asi nikoho nepřekvapí. Tato technologie je mnohem mladší než DOS. Ovšem kvůli chybějící podpoře paralelního portu tisk v DOSBoxu nerozchodíte a bez možnosti komfortního tisku dokladů je emulátor pro práci s účetnictvím nepoužitelný.
Ale jak již bylo řečeno

virtualizace za pomocí třeba virtualboxu bude asi tou lepší volbou,protože virtualbox podporuje USB.
Rád bych zdůraznil ale,že pokud chceš používat USB ve virtualboxu,tak musíš být ve skupině vboxusers aby měl virtualbox přímý vstup do USB
Dělá se to takhle :
spustíš terminál a zadáš do něj
sudo usermod -aG vboxusers usernameusername nahraď samozřejmě svým uživatelským jménem a pak si ověříš že v tý skupině jsi tímhle příkazem
cat /etc/group | grep username
kde zase nahradíš username za svoje uživatelské jméno

Snad jsem pomohl