Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak používat program JP vocabulary (JAVA)?  (Přečteno 4048 krát)

Milan77

• Návštěvník
Jak používat program JP vocabulary (JAVA)?
« kdy: 22 Září 2013, 00:43:49 »
http://vocabulary.jpweb.cz/
Program slibuje, že funguje i na linuxových distribucích. Ve Windows jsem tento program hojně využíval a nyní by mi chyběl.
Když na soubor jPvocabulary-3.2.jar kliknu pravým tlačítkem, tak mi to nabízí otevřít v Javě od Oracle (doinstalovaná), nebo v OpenJDK. Oracle Java neudělá nic, jen chvíli pracuje procesor a OpenJDK vyhodí chybovou hlášku
"The file '/home/michal/.wine/dosdevices/c:/Program Files/jPvocabulary-3.2/jPvocabulary-3.2.jar' is not marked as executable.  If this was downloaded or copied from an untrusted source, it may be dangerous to run.  For more details, read about the executable bit."
Dokonce jsem nainstaloval JAVU pod Wine, což sice pomohlo, že se program spustí, ale objeví se jen okno bez prvků.
Nevíte někdo, kde by mohla být chyba (ano, mezi židlí a klávesnicí...)? Popřípadě, jestli neexistuje vhodná náhrada tohoto programu?

Linux Mint 15, Asus eee X101CH, 2xAtom 1,6, 1GB RAM.

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Re:Jak používat program JP vocabulary (JAVA)?
« Odpověď #1 kdy: 22 Září 2013, 00:54:33 »
Chyby u klávesnice... pravý klik myší → vlastnosti, záložka oprávnění a úplně dole "povolit spouštění...."
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Milan77

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 23 Září 2013, 21:26:31 »
Děkuji za radu, jenže pořád nefunguje, jediné co to udělá je, že chvíli pracuje procesor a nic (jen zmizela varovná hláška).
Mám Javu Oracle 7, 6 a OpenJDK 7 a pod ničím to nespustím. Má někdo ještě nějaký nápad?

pacholik

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 23 Září 2013, 21:33:36 »
Kód: [Vybrat]
cd kde/to/mám/jPvocabulary-3.2
java -jar jPvocabulary-3.2.jar

Milan77

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 24 Září 2013, 23:33:09 »
Jééé, ono to fakt jede :-)
Moc děkuji za radu, jen ještě kdyby to šlo spouštět přes klikací prostředí, tak by to bylo perfektní :-)
Po zadání mi to vyhodilo spoustu varovných hlášek a pak to normálně fungovalo. Jen pro úplnost posílám co mi to píše. Je to nějaký problém:

java -jar jPvocabulary-3.2.jarJarClassLoader: Warning: org/apache/log4j/pattern/NameAbbreviator$NOPAbbreviator.class in lib/apache-log4j-extras-1.0.jar is hidden by lib/log4j-1.2.16.jar (with different bytecode)
JarClassLoader: Warning: org/apache/log4j/pattern/NameAbbreviator$MaxElementAbbreviator.class in lib/apache-log4j-extras-1.0.jar is hidden by lib/log4j-1.2.16.jar (with different bytecode)
JarClassLoader: Warning: org/apache/log4j/pattern/NameAbbreviator$PatternAbbreviatorFragment.class in lib/apache-log4j-extras-1.0.jar is hidden by lib/log4j-1.2.16.jar (with different bytecode)
JarClassLoader: Warning: org/apache/log4j/pattern/NameAbbreviator$PatternAbbreviator.class in lib/apache-log4j-extras-1.0.jar is hidden by lib/log4j-1.2.16.jar (with different bytecode)
JarClassLoader: Warning: org/apache/log4j/pattern/NameAbbreviator.class in lib/apache-log4j-extras-1.0.jar is hidden by lib/log4j-1.2.16.jar (with different bytecode)
JarClassLoader: Warning: org/apache/log4j/pattern/ThrowableInformationPatternConverter.class in lib/apache-log4j-extras-1.0.jar is hidden by lib/log4j-1.2.16.jar (with different bytecode)
JarClassLoader: Warning: org/apache/log4j/pattern/CachedDateFormat.class in lib/apache-log4j-extras-1.0.jar is hidden by lib/log4j-1.2.16.jar (with different bytecode)
JarClassLoader: Warning: org/apache/log4j/pattern/DatePatternConverter.class in lib/apache-log4j-extras-1.0.jar is hidden by lib/log4j-1.2.16.jar (with different bytecode)
JarClassLoader: Warning: org/apache/log4j/pattern/PropertiesPatternConverter.class in lib/apache-log4j-extras-1.0.jar is hidden by lib/log4j-1.2.16.jar (with different bytecode)
JarClassLoader: Warning: org/apache/log4j/EnhancedPatternLayout.class in lib/apache-log4j-extras-1.0.jar is hidden by lib/log4j-1.2.16.jar (with different bytecode)
JarClassLoader: Warning: org/apache/log4j/helpers/MDCKeySetExtractor.class in lib/apache-log4j-extras-1.0.jar is hidden by lib/log4j-1.2.16.jar (with different bytecode)
JarClassLoader: Warning: org/apache/log4j/LogSF.class in lib/apache-log4j-extras-1.0.jar is hidden by lib/log4j-1.2.16.jar (with different bytecode)
JarClassLoader: Warning: org/apache/log4j/LogMF.class in lib/apache-log4j-extras-1.0.jar is hidden by lib/log4j-1.2.16.jar (with different bytecode)
JarClassLoader: Warning: org/apache/commons/logging/impl/NoOpLog.class in lib/commons-logging-1.1.1.jar is hidden by lib/jcl-over-slf4j-1.6.1.jar (with different bytecode)
JarClassLoader: Warning: org/apache/commons/logging/impl/SimpleLog$1.class in lib/commons-logging-1.1.1.jar is hidden by lib/jcl-over-slf4j-1.6.1.jar (with different bytecode)
JarClassLoader: Warning: org/apache/commons/logging/impl/SimpleLog.class in lib/commons-logging-1.1.1.jar is hidden by lib/jcl-over-slf4j-1.6.1.jar (with different bytecode)
JarClassLoader: Warning: org/apache/commons/logging/Log.class in lib/commons-logging-1.1.1.jar is hidden by lib/jcl-over-slf4j-1.6.1.jar (with different bytecode)
JarClassLoader: Warning: org/apache/commons/logging/LogConfigurationException.class in lib/commons-logging-1.1.1.jar is hidden by lib/jcl-over-slf4j-1.6.1.jar (with different bytecode)
JarClassLoader: Warning: org/apache/commons/logging/LogFactory.class in lib/commons-logging-1.1.1.jar is hidden by lib/jcl-over-slf4j-1.6.1.jar (with different bytecode)
JarClassLoader: Warning: javazoom/spi/PropertiesContainer.class in lib/JSoundSystemJPedition-1.0.0.jar is hidden by lib/mp3spi-1.9.5.jar (with different bytecode)
log4j:ERROR setFile(null,true) call failed.
java.io.FileNotFoundException: /home/michal/Stažené/jPvocabulary-3.2/resources/error-logs/log.html (Operace zamítnuta)
   at java.io.FileOutputStream.open(Native Method)
   at java.io.FileOutputStream.<init>(FileOutputStream.java:221)
   at java.io.FileOutputStream.<init>(FileOutputStream.java:142)
   at org.apache.log4j.FileAppender.setFile(FileAppender.java:294)
   at org.apache.log4j.FileAppender.activateOptions(FileAppender.java:165)
   at org.apache.log4j.DailyRollingFileAppender.activateOptions(DailyRollingFileAppender.java:223)
   at org.apache.log4j.config.PropertySetter.activate(PropertySetter.java:307)
   at org.apache.log4j.config.PropertySetter.setProperties(PropertySetter.java:172)
   at org.apache.log4j.config.PropertySetter.setProperties(PropertySetter.java:104)
   at org.apache.log4j.PropertyConfigurator.parseAppender(PropertyConfigurator.java:809)
   at org.apache.log4j.PropertyConfigurator.parseCategory(PropertyConfigurator.java:735)
   at org.apache.log4j.PropertyConfigurator.configureRootCategory(PropertyConfigurator.java:615)
   at org.apache.log4j.PropertyConfigurator.doConfigure(PropertyConfigurator.java:502)
   at org.apache.log4j.PropertyConfigurator.doConfigure(PropertyConfigurator.java:547)
   at org.apache.log4j.helpers.OptionConverter.selectAndConfigure(OptionConverter.java:483)
   at org.apache.log4j.LogManager.<clinit>(LogManager.java:127)
   at org.apache.log4j.Logger.getLogger(Logger.java:117)
   at cz.jpweb.jpvocabulary.Main.<clinit>(Main.java:14)
   at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
   at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57)
   at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
   at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:606)
   at com.simontuffs.onejar.Boot.run(Boot.java:340)
   at com.simontuffs.onejar.Boot.main(Boot.java:166)
log4j:ERROR Either File or DatePattern options are not set for appender [FILE].

pacholik

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 25 Září 2013, 21:37:59 »
Tak si udělej skript
Kód: [Vybrat]
#!/bin/sh

cd kde/to/mám/jPvocabulary-3.2
java -jar jPvocabulary-3.2.jar
a nastav mu spustitelný příznak. Můžeš si i udělat spuštěč.

filda

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 12 Prosince 2014, 21:40:27 »
Ahoj lidi, mám ten samý problém o kterém píšete výše a i když jsem zkoušel co jste napsali, tak mi to stejně nefunguje.
Mohl by prosím někdo popsat detailněji, kde co a jak napsat nebo vložit, možná že dělám chybu někde v textu.
V tomhle jsem úplný začátečník a tohle je jeden z posledních programů, kvůli kterému mám ještě windows.

filda

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 15 Prosince 2014, 08:24:20 »
Tak už jsem to zvládl sám dle výše uvedeného návodu, nebylo to až tak složité, ale chtělo to trochu zkoušení. Díky za tento web.

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #8 kdy: 15 Prosince 2014, 14:10:01 »
zkus take stardict .. podle me je hezci, lepsi ..... sam ho pouzivam .. tuhle tvoji vec jsem si tedka prohledl, ale za stardict nemenim ..
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.