Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s odhlášením  (Přečteno 1676 krát)

Jan Beneš

• Návštěvník
Problém s odhlášením
« kdy: 16 Února 2007, 14:17:06 »
Mám občasnej problém s odhlašováním. Občas když se chci odhlásit, tak se mi při nabíhání přihlašovací obrazovky sekne systém a zůstane mi bílá obrazovka s náznakem textovýho pole.

Tohle začalo po tom co sjem začal používat Fluxbox ale, nerad bych se ho zbavoval, když už jsem si ho skoro celý nastavil a začínám si hrát se vzhledem.

Nevíte někdo co by se s tim dalo dělat? Kam se podívat abych našel příčinu tohoto jevu? Jediný východisko je natvrdo vypnout a zase zapnout počítač, poněvadž nemám restartovací tlačítko.
NB: ACER ASPIRE 5103NWLMi Turion 64 X2 \ 1GB RAM \ ATI X1300 \ 120GB HDD \ WiFi - Debian Etch(fluxbox)

Desktop: AMD ATHLON 800MHz \ 256MB RAM \ ASUS 256MB \ 160GB HDD \ WiFi - WinXP SP2

Guido

• Aktivní člen
  • *
Problém s odhlášením
« Odpověď #1 kdy: 16 Února 2007, 15:02:06 »
Zkuste se odhlásit a až se to sekne, tak se přepnout do terminálu: Ctrl+Alt+F1. A pokud se to podaří, tak se podívat do logů. Začal bych u X.org.log, messages a syslog.

Pokud se to přepnutí nepodaří, tak se do těch logů podívejte taky, jestli je v systému nějaký problém, najdete to tam.

Jinak pokud chcete, aby Vám bylo pomoženo, je potřeba dodat odpovídajíc informace - těžko zde někdo trpí telepatií nebo vlastní křišťálovou kouli. Takže: grafická karta, přihlašovací manažer, specifická nastavení X.org, Beryl atd.
Guido

Jan Beneš

• Návštěvník
Problém s odhlášením
« Odpověď #2 kdy: 19 Února 2007, 07:58:23 »
Jo díky za radu, jakmile sse mi to zase sekne tak to vyzkoušim. Přepnout se nedá, to jsem zkoušel jako první.

Omlouvám se za neúplnost dotazu, na HW a system se neptám zas tak často tak mi to nedošlo. Jinak grafická karta je ATI RADEON Mobility X1300, přihlašovací manažer je klasickej u buntu což jestli se nepletu je GDM(nejsem si jistej jestli to píšu správně), používám jen Xorg, žádnej Beryl nic, což by moc neladilo s Fluxboxem :-)

Pak dodám zbytek věcí co najdu v logu až se to zase stane.
NB: ACER ASPIRE 5103NWLMi Turion 64 X2 \ 1GB RAM \ ATI X1300 \ 120GB HDD \ WiFi - Debian Etch(fluxbox)

Desktop: AMD ATHLON 800MHz \ 256MB RAM \ ASUS 256MB \ 160GB HDD \ WiFi - WinXP SP2

Jan Beneš

• Návštěvník
Problém s odhlášením
« Odpověď #3 kdy: 19 Února 2007, 13:22:56 »
Tak se mi to zase seklo, přepnout se nešlo takže to dohledávám zpětně v logu, ale nic tam nemůžu najít.

V Xorg je pouze zmínka že nelze najít fonty, v messages taky nic neni, pouze první dnšní spuštění kompu a v syslogu
Kód: [Vybrat]
Feb 19 12:53:15 localhost dhclient: No DHCPOFFERS received.
Feb 19 12:53:15 localhost dhclient: No working leases in persistent database - sleeping.
Feb 19 12:53:33 localhost gconfd (orcen-6777): Server GConf se nepoužívá, končím.
Feb 19 12:53:33 localhost gconfd (orcen-6777): Končím
nic víc jsem nenašel, tak nevim kde mám hledat nebo kde je chyba, login manager je základní, jinak používám fluxbox, xorg je taky nastaveno v základu, pouze upraveno na Mojí grafickou kartu což je ATI Mobility X1300

Pokud někdo ví co bych měl vyzkoušet nebo zjistit tak budu rád. Jinak zkusim rozběhnout XDM a dát mu nějakej líbivej vzhled a nebo ve finále skončim na přihlašování v shelu

Guido

• Aktivní člen
  • *
Problém s odhlášením
« Odpověď #4 kdy: 19 Února 2007, 14:20:04 »
Jestli ty problémy nastaly po nainstalování Fluxboxu, zkuste se ještě podívat, jaký způsobem se Fluxbox spouští. Asi tam při jeho ukončení něco zůstane viset.

Nevím, jak se Fluxbox spouští v Ubuntu (na Slacku bych poradil), tak nevím kde přesně začít hledat. Ale měl bych několik typů: konfigurace GDM, ~/.dmrc anebo zkusit najít soubor(y) xinitrc.fluxbox (xinitrc).

Třeba taky pomůže: http://fluxbox-wiki.org/index.php/.xinitrc
Guido

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.