Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nm-applet neumí odpojit sítě (zašedlé tlačítko odpojit)  (Přečteno 1410 krát)

Ebola

• Návštěvník
Ahoj,
stala se mi taková divná věc a už se v tom vrtám několik hodin...

Byl jsem zvyklý, že jsem si přes nm-applet připojoval a odpojoval drátové/mobilní připojení podle potřeby. Jenže najednou když jsem dneska chtěl odpojit drátové a připojit mobilní připojení, tak jsem zjistil, že to nejde. Připojit si připojím všechno, ale odpojit je nemůžu a tím pádem se jako dominantní vnucuje drátové, které chci právě potlačit.

Tlačítko "odpojit" je prošedlé (neaktivní) stejně jako "Upravit připojení..." Když dám ale přes Dash hledat "připojení k síti" tak se do konfigurace dostanu, ale bohužel jsem tam nenašel nic, co by to dokázalo deaktivovat.

Vyřešil jsem to vytáhnutím kabelu, asi na půl minuty než jsem si uvědomil, že jsem tím říznul taky VirtualBox (připojen stejnou síťovkou přes most). Takže jsem začal řešit, čím by to mohlo být.

Napřed
Citace
killall nm-applet
nm-applet
což nepomohlo.

Pak jsem si uvědomil, že jsem vypnul zeitgeist-fts, protože mi žral přes 1GB v RAM, ale zapnutí taky nepomohlo. Pár resetů celého systému taky nic.

Lišácky jsem tedy zkoušel zakázat přidělování IP, jenže to mi zase neustále vyhazovalo bublinu o odpojení od sítě a neustále se na panelu otáčel donut, jakože to něco dělá. Zkusím to ještě zprznit nějakou špatnou statickou konfigurací a budu doufat, že mi do večera nepřijde mail od poskytovatele, že mu tam lítají nějaké chybové tickety. 8)

Nevěděl by někdo, jak by se to dalo opravit? :)

Díky všem.

Ubuntu 12.04 LTS 64bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.