Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Uspání počítače - Bluetooth klávesnice a myš  (Přečteno 3600 krát)

Karel Zanáška

Uspání počítače - Bluetooth klávesnice a myš
« kdy: 18 Března 2015, 16:46:18 »
Dobrý den,
mám jeden problém. Používám Linux Mint 17.1 a nejde mi uspat počítač do paměti pokud mám zapojený set bezdrátový  klávesnice a myši. http://www.tsbohemia.cz/genius-slimstar-8000_d154274.html Pokaždé musím vytáhnout příjimač z USB a pak se počítač uspí. Takhle se uspí a hned probudí. Zkusil jsem hned po uspání vypnout myš, problém ale stále setrvává.
Nevíte někdo co s tím?
Díky

Myrmica

• Závislák
    • MYRMICA
Re:Uspání počítače - Bluetooth klávesnice a myš
« Odpověď #1 kdy: 19 Března 2015, 09:49:02 »
Zkus v biosu zakázat "Wake on LAN" mě to zabránilo probouzení PC USB Hubem. Třeba ti to také pomůže.
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

Karel Zanáška

« Odpověď #2 kdy: 19 Března 2015, 20:42:04 »
Zkus v biosu zakázat "Wake on LAN" mě to zabránilo probouzení PC USB Hubem. Třeba ti to také pomůže.
Nemohu nikde v biosu Wake on LAN najít. Mám tuto základní desku http://www.asus.com/Motherboards/M2N68AM/
Nevíte kde to je?
Díky

Myrmica

• Závislák
    • MYRMICA
« Odpověď #3 kdy: 19 Března 2015, 21:15:19 »
Dole jsem dal výňatek z manuálu (snad správného). Pro zjednodušení mrkni jestli máš vše Disabled.
Domnívám se, že klíčová položka je: Power On By PCI Device (-E) [Disabled]
Citace
2.5.4   APM Configuration
Restore on AC Power Loss [Power Off]
When set to Power Off, the system goes into off state after an AC power loss. When set to
Power On, the system goes on after an AC power loss.
Configuration options: [Power Off] [Power On]
Power On By PCI Device (-E) [Disabled]
When set to [Enabled], this parameter allows you to turn on the system through a PCI LAN
or modem card. This feature requires an ATX power supply that provides at least 1A on the
+5VSB lead. Configuration options: [Disabled] [Enabled]
Power On By Ring [Disabled]
Enable or disable RI to generate a wake event. Configuration options: [Disabled] [Enabled]
Power On By PS/2 KB/MS [Disabled]
Enable or disable PS/2 Keyboard/Mouse to generate a wake event.
Configuration options: [Disabled] [Enabled]
Power On By RTC Alarm [Disabled]
Allows you to enable or disable RTC to generate a wake event. When this item is set to
Enabled, the items RTC Alarm Date, RTC Alarm Hour, RTC Alarm Minute, and RTC Alarm
Second appear with set values. Configuration options: [Disabled] [Enabled]
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

Karel Zanáška

« Odpověď #4 kdy: 19 Března 2015, 21:46:13 »
Dole jsem dal výňatek z manuálu (snad správného). Pro zjednodušení mrkni jestli máš vše Disabled.
Domnívám se, že klíčová položka je: Power On By PCI Device (-E) [Disabled]
Citace
2.5.4   APM Configuration
Restore on AC Power Loss [Power Off]
When set to Power Off, the system goes into off state after an AC power loss. When set to
Power On, the system goes on after an AC power loss.
Configuration options: [Power Off] [Power On]
Power On By PCI Device (-E) [Disabled]
When set to [Enabled], this parameter allows you to turn on the system through a PCI LAN
or modem card. This feature requires an ATX power supply that provides at least 1A on the
+5VSB lead. Configuration options: [Disabled] [Enabled]
Power On By Ring [Disabled]
Enable or disable RI to generate a wake event. Configuration options: [Disabled] [Enabled]
Power On By PS/2 KB/MS [Disabled]
Enable or disable PS/2 Keyboard/Mouse to generate a wake event.
Configuration options: [Disabled] [Enabled]
Power On By RTC Alarm [Disabled]
Allows you to enable or disable RTC to generate a wake event. When this item is set to
Enabled, the items RTC Alarm Date, RTC Alarm Hour, RTC Alarm Minute, and RTC Alarm
Second appear with set values. Configuration options: [Disabled] [Enabled]
Našel jsem to, vše mám nastavené jako Disabled, problém ale pořád přetrvává :( http://s18.postimg.org/g7fontyjd/DSCN1057.jpg

Myrmica

• Závislák
    • MYRMICA
« Odpověď #5 kdy: 20 Března 2015, 04:43:37 »
To bude možná nějaká vlastnost té klávesnice. Když PC vypneš (příkazem z menu vypneš, nikoli uspíš do paměti či disk) tak zůstane vypnuté a nezapíná?

Karel Zanáška

« Odpověď #6 kdy: 20 Března 2015, 16:19:49 »
To bude možná nějaká vlastnost té klávesnice. Když PC vypneš (příkazem z menu vypneš, nikoli uspíš do paměti či disk) tak zůstane vypnuté a nezapíná?
Počítač zůstane vypnutý. Dříve jsem tuto klávesnici používal na Windows a režim spánku fungoval normálně.

Karel Zanáška

« Odpověď #7 kdy: 22 Března 2015, 22:01:12 »
Dobrý den,
mám jeden problém. Používám Linux Mint 17.1 a nejde mi uspat počítač do paměti pokud mám zapojený set bezdrátový  klávesnice a myši. http://www.tsbohemia.cz/genius-slimstar-8000_d154274.html Pokaždé musím vytáhnout příjimač z USB a pak se počítač uspí. Takhle se uspí a hned probudí. Zkusil jsem hned po uspání vypnout myš, problém ale stále setrvává.
Nevíte někdo co s tím?
Díky
Nikdo jinak neví?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.