Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Lubuntu 14.04 - Nejde zvuk ( Intel ICH5)  (Přečteno 2363 krát)

Jiaman

• Návštěvník
Lubuntu 14.04 - Nejde zvuk ( Intel ICH5)
« kdy: 26 Dubna 2015, 09:00:52 »
Zdravím,
mám problém se zvukem(zvuková karta Intel ICH5) na Lubuntu 14.04.Jsem uplný,totální začatečník na Lubuntu(včera jsem ho poprvé v životě instaloval a spustil  :D ) ,takže toho moc nevim.Dneska ráno jsem třeba po dlouhém koumání zistil co je terminál :D . Ale k problému mám integrovanou zvukovou kartu Intel ICH5 na základovce  a neběží mi zvuk ,Lubuntu zvukovkou našel zřejmě(asi) pač v Alsamixu se mi zobrazil název a v Profiler and Benchmark je taky.Instaloval jsem nějaký PulseAudio a tam se zdá být taky vše o.k tak vůbec nevím.NAkonec jsem našel tady v diskuzi vlákno(http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=71395.0) se stejným problémem ,ale vůbec sem nepochopil řešení  :-[  Může mi to někdo trochu podrobněji vysvětlil?Už nemůžu naject ani do toho Alsamixeru a nejde mi přes spustit spustit :'( Děkuji všem

Tomáš Macek

• Návštěvník
Re:Lubuntu 14.04 - Nejde zvuk ( Intel ICH5)
« Odpověď #1 kdy: 26 Dubna 2015, 10:08:38 »
Je to prosté, pokud chceš vyzkoušet ten postup od Odry, podle kterého to dotyčný zprovoznil, otevři si terminál. Zkratka CTRL+ALT+T. Do něho zkopíruj pomocí CTRL+SHIFT+V ten příkaz
Citace
sudo apt-get install pavucontrol
Dále doporučuje se v pavucontrol mrknout, jestli je tam vše dobře nastavené a při zapnuté hudbě změnit možnosti u přehrávání, vstupu, výstupu apod. Vyzkoušej

V případě neúspěchu do terminálu zkopíruješ(zkratka výše) příkaz
Citace
sudo nano /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
Pod to zkopíruj pro jistotu na další řádek
Citace
options snd-hda-intel enable_msi=1
. Pokud to budeš mít, zmákčni kombinaci CTRL+O (uložení) a poté CTRL+X(zavření).

pokud máš terminál ještě spuštěný v pozici SUDO(root, správce), napiš sudo reboot a počítač se ti restartuje. Poté snad zvuk půjde. GL.

GIGABYTE GA-H61MA-D3V - Intel H61, Intel Celeron G530, 2x A-DATA Premier Series 4GB DDR3 1333, Sapphire HD 5450 1GB DDR3 HDMI

Jiaman

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Dubna 2015, 14:20:29 »
Supr moc ,děkuji  :)  ;D Tak nakonec jsem udělat všechny kroky ,které uvedl co uvedl Tomáš a v PulseAudio(pavucontrol)-nastavení nastavil profil vnitřního zvukového systému: Analogový Surround 5.1 výstup + Analogové stereo vstup a zvuk funguje  :D  :D Ještě jednou díky Tomáši

Tomáš Macek

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 26 Dubna 2015, 14:48:26 »
Do toho se časem dostaneš a sám si na spoustu věcí příjdeš. Hlavně nic nevzdávat a postupně se učit :).
GIGABYTE GA-H61MA-D3V - Intel H61, Intel Celeron G530, 2x A-DATA Premier Series 4GB DDR3 1333, Sapphire HD 5450 1GB DDR3 HDMI

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.