Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: XBMC- správné zobrazení fotek  (Přečteno 1849 krát)

vik

• Návštěvník
XBMC- správné zobrazení fotek
« kdy: 20 Července 2015, 10:19:57 »
Řešil jste již někdo zobrazení snímků s poměrem stran 3:2 v XBMC? Mě se zobrazí vždy "ořezané", lehce zvětšené tak, aby vyplnily obrazovku (16:9). Snímky s poměrem stran 16:9 jsou v pohodě, také snímky 4:3 jsou zobrazeny správně (neroztažené, nezvětšené, s černýmy pruhy po stranách). Jen právě snímky formátu 3:2 jsou v XBMC upravovány, a to se mi nelíbí. Lze někde natavit, aby se snímky 3:2 zobrazily na TV (16:9) správně, tedy se slabými černýmy proužky po stranách a nezvětšené?

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Re:XBMC- správné zobrazení fotek
« Odpověď #1 kdy: 21 Července 2015, 21:21:27 »
Já takový problém nemám a ani jsem nenašel žádné nastavení, kde by se to dalo ovlivnit. Jak ve verzi, která je v repozitářích Ubuntu, tak v té aktualizované z repozitáře vývojářů.

vik

• Návštěvník
Re:XBMC- správné zobrazení fotek
« Odpověď #2 kdy: 22 Července 2015, 16:09:15 »
Jak jsem zjistil při dalším prohlížení fotek, tak popsaný problém se projevuje jen při spuštěné prezentaci skupiny fotek. Pokud si tuto skupinu prohlížím tak, že se na další snímek posunuji ručně, tak je formát 3:2 v pořádku. Pokud začnu s prohlížením ručně (nespustím prezentaci), tak potom se začnou snímky "vyměňovat" automaticky také, avšak s pevně nastaveným časem zobrazení, které je dáno v XBMC (nelze to ovlivnit v nastvení), tak fotky mají správný rozměr 3:2. Prostě jen při slideshow to snímek 3:2 trochu zvětší, aby byla vyplněná obrazovka 16:9. Zajímavé je, že u snímků 4:3 to nedělá a nechává to černé okraje.
Ještě dodám, že mi todělá v XBMC i v KODI.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.