Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunguje FreeCad [VYŘEŠENO]  (Přečteno 2373 krát)

Saphenus

• Návštěvník
Nefunguje FreeCad [VYŘEŠENO]
« kdy: 07 Září 2015, 18:02:58 »
Zdravím,
mám Ubuntu 14.04 a narazil jsem na problém se spuštěním programu FreeCad. Instalace proběhla bez problému pomocí Centra softwaru pro Ubuntu. FreeCad je možné i otevřít, ale objeví se pouze šedé okno, ve kterém se nenachází žádný obsah. Ubuntu mám na tomto počítači první den, takže jsem se ještě v ničem nešťoural a je možné, že jsem něco opomenul. Ubuntu jsem dříve používal jen sporadicky a bohužel se v něm příliš nevyznám.
Děkuji za jakoukoliv radu  ;-)
« Poslední změna: 08 Září 2015, 13:53:30 od Saphenus »

Saphenus

• Návštěvník
Re:Nefunguje FreeCad
« Odpověď #1 kdy: 08 Září 2015, 01:23:32 »
Tak jsem na to nakonec sám přišel, respektive jsem našel oficialní návod a po dlouhém namáhání mozkových závitů jsem i pochopil, co mam udělat, abych mohl nainstalovat vyšší verzi FreeCadu, která není dostupná z Centra softwaru pro Ubuntu.
Takže moderátor může tento příspěvek klidně smazat, děkuji :-)

Savalas

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 08 Září 2015, 07:51:08 »
Spis se to dela tak, ze sem ten navod pro dalsi lidi das, a doplnis prvni prispevek o [VYŘEŠENO]
Kubuntu 18.04/AMD RYZEN 5 3600, Asus PRIME X370-PRO, ASUS DUAL GeForce RTX2060S O8G EVO, RAM Kingston 2x16GB DDR4 2666MHz CL16, 2xWD Caviar Blue 1TB+Seagate BarraCuda 2TB/LVM mirror, Samsung 970 EVO PLUS 250GB, Seasonic M12II-620 Evo, Evolveo Sigma T2, DVD-R/+R Asus DRW-24D5MT, APC Back-UPS ES 700, Eizo EV2450

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 08 Září 2015, 07:53:07 »
Alespoň odkaz na ten návod by mohl někomu pomoci...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Saphenus

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 08 Září 2015, 13:52:33 »
Jasné, chtěl jsem ten postup napsat, ale pak jsem si říkal, že se jedná asi o tak banální věc, že to každý jiný kdo Linux trochu zná určitě vyřeší sám.
Každopádně postupoval jsem podle návodu popsaného zde: https://launchpad.net/~freecad-maintainers/+archive/ubuntu/freecad-stable .
V podstatě šlo o to přidat PPA pomocí dvou příkazů do terminálu, díky čemuž bylo možné následně naistalovat FreeCad ve verzi 0.15 nebo 0.14 podle verze vašeho systému (Centrum software Ubuntu nabízí verzi 0.13, která mi nefungovala). Stáhnete je zde: https://launchpad.net/~freecad-maintainers/+archive/ubuntu/freecad-stable/+packages
Nová verze 0.15 mi už šlape bez problémů. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.