Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ztracená pošta  (Přečteno 1694 krát)

paveld

• Návštěvník
Ztracená pošta
« kdy: 29 Prosince 2015, 20:28:01 »
Nikde se mi o mém problému nepodařilo nic směrodatného najít, tak si dovolím položit dotaz: Poškodila se mi partition na disku, bohužel soubory z ní nedovedl vytahnout žádný program s vyjimkou Photorec. Zachráněný soubory tímto nástrojem mají automaticky vygenerované jméno a koncovky takové, jaké pro daný soubor photorec  tipnul.
Dá se v téhle změti tisíců souborů najít archivovaná pošta z Thunderbirdu?
Dík předem za tipy.

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
Re:Ztracená pošta
« Odpověď #1 kdy: 29 Prosince 2015, 20:50:08 »
1) Předpokládej, že ten soubor (a je jeden) bude docela velký, takže to by mohla být první selekce
2) Ten soubor bude obsahovat plain-text všechny maily, takže prohledej obsah těch velkých souborů třeba na výskyt své e-mailové adresy (ta tam určitě bude obsažena mnohokrát)
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

paveld

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Prosince 2015, 21:09:48 »
No tak první co jsem zkusil bylo Ctrl+W co máš v podpisu... a dobrý, super věc  :D

Každopádně dík z tipy, zní to logicky, podívám se na to a snad něco najdu. Pokud je to 1 soubor, tak by to mohlo být dobře dohledatelný. Jen se obávám aby to ten photorec nerozdělil na víc souborů, prý to občas udělá, když je ten soubor na disku umístěný po částech na více místech.

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #3 kdy: 29 Prosince 2015, 21:27:27 »
No tak první co jsem zkusil bylo Ctrl+W co máš v podpisu... a dobrý, super věc  :D

Každopádně dík z tipy, zní to logicky, podívám se na to a snad něco najdu. Pokud je to 1 soubor, tak by to mohlo být dobře dohledatelný. Jen se obávám aby to ten photorec nerozdělil na víc souborů, prý to občas udělá, když je ten soubor na disku umístěný po částech na více místech.

:D Netušil jsem, že to ještě někdy někdo máčkne :)
Budu Ti držet palce, ať je to v jednom. Pokud bude ve více, pořád je to jen čistý text, takže by neměl být problém to spojit dokupy. Vždycky jsou tam i hlavičky mailů, takže by se dalo i logicky odvodit, který soubor je první, další atp.

PS: Ať žije IMAP :)
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.