Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Boot Windows 7 z GRUBu  (Přečteno 2105 krát)

Speirs

• Návštěvník
Boot Windows 7 z GRUBu
« kdy: 13 Listopadu 2015, 06:09:38 »
Dobrý den,  nejspíš to nejde, ale nedá mi se nezeptat.

Mám stolní PC,  kde funguje UEFI a nainstalované GNOME Ubuntu 14.04 s GPT. Rozbil se nám laptop staršího data výroby, kde je Windows 7 předpokládám, že 32-bit a má klasický MBR. Myslel jsem, že systém Win7 půjde, ale nedaří se. Pokud nastavím onen disk jako první v pořadí, jen párkrát problikne kurzor a systém se restartuje (nastavil jsem UEFI + LEGACY). Doufal jsem, že je možné se odkázat na Windows boot partition z GRUBu, ale to také nefunguje, nebo jsem nenašel správné příkazy. Na data disku se dostanu, v tom není problém.  Jde jen o obecnou rovinu, zda je možné se dostat k bootu, nebo je to už nemožné. Díky.
ThinkPad R500 s grafikou Ati, bohužel.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re:Boot Windows 7 z GRUBu
« Odpověď #1 kdy: 13 Listopadu 2015, 09:54:38 »
Bude třeba opravit zavaděč pro W7 a potom aktualizovat Grub, který rozpozná nainstalované systémy.
https://www.google.de/search?q=obnova+mbr+windows&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=EKVFVsG0O8KBUZ_Bv4gM

Jelikož toto je do fóra pro Windows, řešte to jinde. Zamykat to zatím nebudu.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Speirs

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Listopadu 2015, 09:40:59 »
Zavaděč ale porušený na disku není, systém na původním počítači naběhne (přestala tam fungovat klávesnice i myš, odešlo něco na desce), ale po přesunu disku do stolního PC nefunguje boot zřejmě kvůli UEFI. Asi to necháme být, není to nezbytně důležité. Díky.
ThinkPad R500 s grafikou Ati, bohužel.

juwa2

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 26 Prosince 2015, 08:58:05 »
Přesouvat disk s nainstalovaným Windows mezi různými PC je bláznovství....

Ventero

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 26 Prosince 2015, 10:58:11 »
No. Ne tak úplně kategoricky. Sice to sem nepatří, ale jen jako odpověď nikoliv příspěvek:

U Windows XP se s tím nepočítalo, ale výjimečně to šlo, byly-li desky příbuzné a nebyly nainstalované ovladače - popř. byly ovladače odinstalovány. S Visty jsem nedělal nikdy nic, ale předpokládám, že to lepší nebylo. U W7, již tato možnost byla MS proklamována, nicméně bych řekl, že úspěšnost byla tak poloviční. Od W8 je toto zcela běžné a v 90% případu lze disk přenést, byť to není tak čisté a elegantní jako u Ubuntu.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.