1. Tak jsem ze strojového překladu vyčetl, že to není již, v novějších verzích G2, striktně zakázáno a že mohu grub.conf upravit ručně, ale že se takovéto změny vždy přepíší po updatu grubu. Stále zůstává otázka, proč NESMÍM - zvláště u dřívejších verzí grub2, kde byl zákaz striktní.
2. Na to mi to odpověď dává - tam mi to přijde jasné s tím přepsáním takovýchto změn.
3. To tam fakt není - přinejmenším ne jasně. Až v několikátém odkazu. Vždy jen dohledám, jak tam položku přidat pomocí "40_custom" + co se upravuje v jiných skriptech. Ale jak měnit ty položky, co tam jsou a jejich pořadí? To stále nevím přesně. ... Vím že to tam je zde:
https://help.ubuntu.com/community/Grub2/CustomMenusaž dole, ale nechápu z toho , co přesně mám ponechat nad prvním menuentry:
2. Remove everything above the first menuentry except the existing header lines above.
a jak udělat soubor ve složce /etc/grub.d nespustitelný.
Shrnuto - nepodstatné akademické zajímavosti jsem se tam dočetl, podstatnou informaci typu "jak" stále nevím a strávil jsem tím docela dost času. A to je ten důvod, proč se zde lidé ptají. A tady mi to nedá, protože mě kolega už skoro štve:
Cuore: Respektuji tě jako zkušenějšího kolegu, ale když tak jasně víš, že to v té dokumentaci je jasně, tak to znamená, že poptávanou informaci také víš jasně - tak proč mi to rovnou neřekneš? Proč tady pořád lidem dáváš takové sadistické odpovědi, které ani skutečnými odpověďmi nejsou?