Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Musím stále používat F5 - VYŘEŠENO!  (Přečteno 1645 krát)

Kvido

• Stálý člen
  • **
    • nekecamweb.cz
Musím stále používat F5 - VYŘEŠENO!
« kdy: 19 Února 2016, 08:18:38 »
Ahoj. Již od předcházející verze 12.04. LTS, také v nové verzi 14.04. LTS mám problém, že při prohlíéžení mého webu musím pokaždé zadat referesh - F5 klávesu, aby se mně načetla aktualizovaná stránky. Tedy přibyl počet zhlédnutí článků.

Tento problém mám v Ubuntu v prohlížečích Firefox a Chromium, jedoucím na Českém hostingu. Stejný web provozuji pod těmito OS na hostingu Webzdarma jako testovací, a tam je vše OK. Stránky se automatickly načtou, vč počtu zhlédnutí článků.

Je to problém skriptu PHP-Fusion nebo problém hostingu?

Dík za zkušenosti a možné řešení.
« Poslední změna: 29 Února 2016, 20:28:58 od Kvido »
PC: Intel® Celeron(R) J4005 CPU @ 2.00GHz × 2, grafika: Mesa Intel® UHD Graphics 600 (GLK 2), disk SSD, 450 GB, paměť DDR 4 - 3,7 GiB.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Závislák
Re:Musím stále používat F5
« Odpověď #1 kdy: 19 Února 2016, 09:34:11 »
No, urcite to neni problem Ubuntu.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Kvido

• Stálý člen
  • **
    • nekecamweb.cz
Re:Musím stále používat F5
« Odpověď #2 kdy: 29 Února 2016, 20:28:11 »
Problém vyřešen. Příčina byla v kešování. Vypnul jsem v .htacces direktivu pro úplné vypnutí cachování MIME typ text/html:

Kód: [Vybrat]
ExpiresActive On
ExpiresByType text/html M0

Stránky již nejsou ukládany trvanlivě a načítají se nově okamžitě. Perfektně to funguje, včetně číslováníé počtu zhlédnutých článků. Klávesa F5 není již nutná, jen vyjímečně když edituji něco v textu nebo fotku a chci vidět okamžitě výsledek.
PC: Intel® Celeron(R) J4005 CPU @ 2.00GHz × 2, grafika: Mesa Intel® UHD Graphics 600 (GLK 2), disk SSD, 450 GB, paměť DDR 4 - 3,7 GiB.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.